icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Specialist Duurzaamheid (32-36 uur)

Ben jij de duurzaamheidspecialist die de Consumentenbond gaat helpen zijn ambities waar te maken? Houd je van uitdagingen, zet je de consument altijd centraal en probeer jij dagelijks je werk beter en slimmer te doen? 

Dit ga je doen bij de Consumentenbond

De Consumentenbond wil zich structureel inzetten voor het belangrijke thema duurzaamheid. We vinden dat duurzame opties voor elke consument beschikbaar en betaalbaar moeten zijn. Eerlijk en transparant. Én makkelijker.

Je gaat ons helpen dit domein verder op de kaart zetten, en een goede invulling geven aan de kansen voor duurzaamheid die onze strategie biedt. Dit doe je door aansprekende onderzoeken te verrichten en deze te vertalen in toegankelijke informatie op de website en in onze gidsen. Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld: duurzaamheidskeurmerken, repareren, duurzaamheidsvergelijkingen tussen bedrijven en verpakkingen. 

Naast onderzoek verwachten we dat je campagnes initieert en organiseert waardoor politiek, overheid en bedrijven steeds beter handelen in lijn met de duurzaamheidsdoelen van de Consumentenbond. Je concentreert je in je werk op de belangrijkste domeinen voor de Consumentenbond, te weten: financiën, duurzame consumentenproducten (elektrische apparaten en gebruiksartikelen) en voeding.

Met welke collega's ga je samenwerken?

Je vervult jouw rol in meerdere teams die werken op basis van het holacratische principe. Je werkt vanuit de gildes Content en Beïnvloeding om de belangen van de consumenten op dit gebied te behartigen. Je trekt daarbij gezamenlijk op met specialisten op verschillende domeinen.

Wie zoeken wij?

Een zelfstarter. Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waar zelfstandigheid en pro-activiteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

 • Ondernemend: Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.
 • Samenwerkend: Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.
 • Eerlijk: Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee:

 • Duurzaamheid is jouw domein, je bent hierop aanspreekbaar en draagt hier verantwoording voor. Dit is merkbaar door jouw aantoonbare kennis op dit gebied, waaronder specifieke onderzoeksmethodieken. Je bent zelfverzekerd en door de wijze waarop je verantwoordelijkheid neemt, inspireer je anderen dit ook te doen. Bij voorkeur heb je affiniteit met de domeinen: producten, financiën  en voeding.
 • Je hebt een netwerk binnen het duurzaamheidsgebied.
 • Je bent communicatief vaardig: je hebt goede mondelinge en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheden. Informatie uitwisseling en het praten met anderen gaat je makkelijk af. Je bent erop gericht om andere mensen te begrijpen en houdt van logisch nadenken. Daarbij ben je servicegericht, vriendelijk en begrijp je wat de ander nodig heeft.
 • Jij kunt nieuwe, originele ideeën verzinnen en de samenhang van dingen begrijpen. Je snapt snel hoe processen in elkaar zitten en kunt ingewikkelde materie voor een breed publiek toegankelijk maken.
 • Ervaring met een of meer van de volgende aspecten is een pré: duurzaamheidsrankings, true pricing, keurmerken, ketenonderzoek en schadelijke stoffen in producten.
 • Door samen te werken met andere mensen, kun jij een gemeenschappelijk doel bereiken. Je bent daarbij diplomatiek en rationeel.
 • Je hebt het analytisch vermogen om problemen van consumenten te kunnen identificeren en vervolgens op te lossen.
 • Je hebt een relevante HBO-achtergrond en beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring.
 • Je durft snelle, daadkrachtige besluiten te nemen, ook als die grote gevolgen kunnen hebben. Een eigen oordeel vormen gaat jou gemakkelijk af en je voelt aan wat goed is om te doen, met gevoel voor de omstandigheden en o.b.v. de visie die er is.

Competenties

 • Initiatiefrijk
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigend

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen. 

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelf-organiserend en kennen geen traditionele management structuur. 

 

Dit bieden wij

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact heeft . 
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen. 
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie. 
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams. 
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering. 
 • Een aanstelling voor 1 jaar, met de intentie om over te gaan tot een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Een salaris dat ligt tussen de €3.827 en maximaal €6.404 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze rol neem je contact op met Lauri ten Grotenhuis, routebepaler Productonderzoek, telefoonnummer (070) 445 4364. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mens & Werk, telefoonnummer (070) 445 4481/4539.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Echter, zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. 

Een opdracht en een drijfverenmeting maken onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond