icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Onze adviezen

De Consumentenbond is in 2010 vergunningplichtig geraakt op het gebied van advisering. Wat dat inhoudt, lees je hier.


Welke dienstverlening bieden wij?

Op de website van de Consumentenbond adviseren wij over diverse financiële producten:

  • Spaarrekeningen en deposito’s
  • Betaalrekeningen
  • Schadeverzekeringen: auto-, inboedel-, opstal-, aansprakelijkheid-, reis-, rechtsbijstand- en zorgverzekeringen

Door je persoonlijke gegevens in te voeren in de daarbij opgenomen productvergelijkers kun je zelf een op jouw eigen situatie toegespitst advies samenstellen. In onze vergelijkers worden prijzen, voorwaarden en dienstverlening vergeleken.

De Consumentenbond stelt zijn leden op de hoogte van deze kortingservice via publicaties in onze tijdschriften, via reclame-uitingen, nieuwsbrieven, speciale mailings en op de website.

In deze uitingen wordt verwezen naar de Zorgvergelijker, zoals die te vinden is op onze website. Voor het afsluiten van een zorgverzekering kunnen onze leden en bezoekers gebruik maken van speciale pagina’s op de websites van de verzekeraars.

Voldoen wij aan de wettelijke eisen?

De Consumentenbond voldoet voor het verlenen van deze service aan de wettelijke vereisten en is ingeschreven in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12020656.

Ontvangt de Consumentenbond enige vorm van vergoeding?

De Consumentenbond wordt vrijwel volledig gefinancierd uit contributie-inkomsten van de leden, aangevuld met enige externe opdrachten. We ontvangen geen vergoeding voor het adviseren, doorleiden en/of aanbieden van collectieve kortingen van financiële producten; de bij de verzekeraars bedongen kortingen voor de leden worden volledig aan hen doorgegeven.

Wat als u niet tevreden bent of vragen heeft?

Als je een klacht, vraag of bezwaar hebt, willen wij dat graag weten! Vanzelfsprekend lossen wij je klacht graag op, maar bovendien kunnen we hierdoor onze dienstverlening verbeteren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice

Privacystatement

De bescherming van persoonlijke gegevens van onze leden en klanten is van essentieel belang voor onze activiteiten. Op onze website vind je een privacyverklaring waarin is vastgelegd hoe we omgaan met je persoonsgegevens. 

Disclaimer

Wij willen onze leden en klanten zo goed mogelijk informeren en van advies dienen, maar het opvolgen van de adviezen en de aanschaf van de door ons beschreven producten of diensten geschiedt uiteraard op eigen risico. Lees de disclaimer.