icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Pensioenleeftijd in 1 stap naar 67 jaar

Nieuws | In eerste instantie zou de pensioenleeftijd in twee stappen van elk 1 jaar omhoog gaan naar 67 jaar. Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt daar nu 1 stap van.
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  2 februari 2012

Hoofdpunten uit dit artikel


In het oorspronkelijke wetsvoorstel Wet verhoging pensioenleeftijd was een stapsgewijze verhoging van de pensioenrichtleeftijd in 2 stappen opgenomen. De pensioenrichtleeftijd is de leeftijd waarop de pensioenpremies zijn gebaseerd. Op 1 januari 2013 zou die van 65 naar 66 jaar gaan. En op 1 januari 2015 van 66 naar 67 jaar.

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dat veranderd in 1 verhoging van 65 naar 67 jaar, op 1 januari 2014. Dit staat in zijn 'nota van wijziging'  op de wet verhoging pensioenleeftijd aan de 2e kamer, op 31 januari 2012.

Te grote last

Reden is dat de pensioenuitvoerders hebben aangegeven dat zij de invoeringsdatum van 1 januari 2013 niet gaan redden. Bovendien geeft volgens hen een verhoging in 2 stappen een te grote administratieve last. Het kabinet heeft besloten tegemoet te komen aan de wensen van de pensioenuitvoerders, zodat zij meer lucht hebben om de wijzigingen zorgvuldig in te voeren.

Bron: Rijksoverheid.nlNieuw & interessant