icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Schrijf je nu in|

Bespaar mogelijk honderden euro’s met ons Energiecollectief.

icoon Energiecollectief

De beste printer

Maandelijks testen wij printers. Inmiddels hebben we ruim 150 goed verkrijgbare inkjet- en laserprinters getest. Daarbij letten we onder meer op de afdrukkwaliteit, snelheid, het gebruiksgemak en inktverbruik. De laatste testresultaten zijn van januari 2017.

Bekijk de testresultaten

Wouter Rensink

Expert Elektronica


 • Beste_categorie_Printers_inkjet

  We testen elke maand printers op afdrukkwaliteit, snelheid, gebruiksgemak en inktverbruik. Inkjetprinters worden het meest verkocht. Dit zijn meestal all-in-ones die ook kunnen scannen en kopiëren. We testten er ruim 100, de laatste resultaten zijn van januari 2017. 3 inkjetprinters van hetzelfde merk zijn Beste uit de Test.

  Beste uit de test

  Testoordeel7,8Vanaf€ 99,-


  Beste uit de test

  Testoordeel7,8Vanaf€ 119,-


  Beste uit de test

  Testoordeel7,8Vanaf€ 122,-


  Beste koop

  Testoordeel7,3Vanaf€ 49,85


 • Beste_categorie_Printers_laser

  We testen printers elke maand op afdrukkwaliteit, snelheid, gebruiksgemak en inktverbruik. Laserprinters hebben onterecht een kantoorimago, ze zijn ook heel geschikt voor consumenten. We testten er ruim 50, de laatste resultaten zijn van januari 2017. Eén laserprinter scoort een 8,3 en is Beste uit de Test.

  Beste uit de test

  Testoordeel8,3Vanaf€ 259,-


  Beste koop

  Testoordeel7,6Vanaf€ 74,25


Vergelijk printers

De best geteste printers

Zowel inkjet- als laserprinters krijgen het predicaat Beste uit de Test en Beste Koop. De prijs zegt weinig over hoe zuinig een printer is en hoe goed de afdrukken zijn. Bekijk de testresultaten en ontdek welke printer goed scoort en het best aansluit bij jouw wensen.

Top 3 aandachtspunten uit de printertest:

 • Printkwaliteit: goedkope printers zijn niet slechter dan dure printers.
 • Inktkosten: per printer kan dit behoorlijk verschillen. Sommige inkjetprinters verspillen veel inkt voor de schoonmaak van de printkop.
 • Gebruiksgemak: we beoordelen de installatie, het onderhoud en het maken van een simpele afdruk, scan of kopie.

Wat zijn de beste printers? Bekijk de testresultaten en maak de juiste keuze.

Laserprinter of inkjetprinter?

Druk je veel teksten af, dan is een laserprinter een goede keuze. Wie ook wel eens foto's wil afdrukken, kan beter kiezen voor een inkjetprinter. Van zowel de laserprinter als de inkjetprinter hebben wij all-in-one-modellen getest. Deze kunnen niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Een goede laserprinter hoeft daarbij niet duur te zijn. Lees meer over de voor- en nadelen van inkjet- en laserprinters.

Hoe wij testen

We testen elke maand nieuwe inkjet- en laserprinters van Brother, Canon, Epson, HP en Samsung. We beoordelen de printkwaliteit, snelheid, het gebruiksgemak en de netwerkmogelijkheden. Ook berekenen we het inktverbruik als je een printer vaak of juist weinig gebruikt.

Lees meer over hoe wij printers testen en over onze predicaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten