! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Alternatieven voor gezinsauto: van deelauto tot vakantielease

Wil je (nog) geen grotere gezinsauto aanschaffen? Huur dan tijdens de vakantie een auto, of maak gebruik van een deelauto. De mogelijkheden op een rij voor wie af en toe een ruime auto nodig heeft.

Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Auto, Fiets & Reizen Bijgewerkt op:10 augustus 2021

Green Wheels, deelauto, huurauto

Pak een deelauto

Via Greenwheels of Connectcar kun je bijvoorbeeld een ruime stationcar huren voor een weekendje weg. 

Lees meer over je auto delen. Heb je ook een eigen auto? Vergelijk dan elk jaar goed de premies en voorwaarden van je autoverzekering om te zien of je nog het voordeligst en best uit bent.

Auto van de buren

Je kunt ook een auto van een buurtgenoot huren. Via een bemiddelingssite, zoals Snappcar, Mywheels of WeGo bijvoorbeeld. Na gebruik even aftanken en klaar.

Huurexemplaar

Wil je een huurauto voor een vakantie in het hoogseizoen? Dan geldt: boek vroeg. De prijzen stijgen naarmate de huurdatum nadert en je hebt mogelijk minder keuze uit auto’s. Vergelijken is makkelijker en het kan veel voordeel opleveren.

Ons advies: zet de tarieven van verhuurders naast elkaar. Vergeet daarbij vooral niet de extra kosten voor bijvoorbeeld de afkoop van het eigen risico en het gebruik van navigatie, want die kunnen flink oplopen. Maak gebruik van vergelijkingssites, zoals Skyscanner. Keuze gemaakt? Waag een telefoontje en vraag een lager 'actietarief'.

Bekijk onze checklist (pdf) voor het ophalen en inleveren van een huurauto

Private lease

Private lease is een optie voor wie zijn spaargeld niet kan of wil gebruiken om een nieuwe auto te kopen. Een eigen auto kopen is doorgaans wél goedkoper. Maar privélease is voordeliger dan geld lenen voor een auto. We zetten een aantal voor- en nadelen van private lease voor je op een rij. 

Ruimere auto nodig?

Met ons Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en eerlijke prijs. Je leaset al een nieuwe auto vanaf €209 per maand. 

  • Contracten vanaf 12 maanden
  • Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden
  • Nu nog veel auto’s op voorraad
  • Betrouwbare en gecheckte voorwaarden
  • Groot aanbod hybride en elektrische auto's
  • Vanaf 5000 km per jaar

Actie 2021: kilometerbedenktijd
Tot 6 maanden na ingang van je private leasecontract kosteloos je kilometerbundel wijzigen. Handig als je ineens meer of minder op de weg zit. 

Bekijk de auto's

Autolease-collectief Kia Picanto wit

Leaseauto van de zaak

Heb je een leaseauto van de zaak? Dan is het misschien mogelijk om tijdens de vakantie een grotere gezinsauto te leasen. Dit verschilt per werkgever en leasemaatschappij, dus vraag het na.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke autostoeltjes goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

Het beste autostoeltje

Popup Autostoeltje 1200x800

Lees verder