icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Leveringsproblemen vooral bij spelcomputers en auto’s

Nieuws
|
Door het chiptekort zijn er nog steeds leveringsproblemen bij diverse producten. Vooral bij spelcomputers. Leveringsproblemen met auto’s staan op nummer 2, blijkt uit een panelonderzoek onder 11.617 consumenten.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 31 december 2021

automonteur

Van de groep panelleden kozen 238 mensen het afgelopen jaar voor een nieuwe auto via private lease. Ruim 25% ondervond leveringsproblemen met de auto. Zoals meermaals uitgestelde levertijden en onduidelijkheid hierover. Sommige panelleden geven aan al maanden op hun auto te wachten.

Auto's leveren zonder bepaalde functies

In de auto-industrie kiest een aantal merken er vanwege het chipstekort zelfs voor om auto’s zonder bepaalde functies te leveren. Zo levert Mercedes bepaalde modellen zonder communicatiemodule, wat onder andere invloed heeft op het noodoproepsysteem. De module wordt bij kopers op een later moment nageleverd en ingebouwd. Dit gebeurt soms ook bij trekhaken en camerasystemen.

Lees meer over de leveringsproblemen bij producten door chipstekorten in de Consumentengids van januari 2022.

Voorraad private leaseauto's

Via het Autolease-collectief zijn er nog verschillende auto’s op voorraad. Levertijden worden vooraf aangegeven. Bij vertraagde levering krijg je bovendien in veel gevallen een 'voorloopauto' aangeboden. Die wordt in een kleinere autoklasse geleverd tegen het leasetarief van de bestelde auto. Dat is vaak voordeliger dan een huurauto en zo kun je alsnog de weg op.

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en lees elke week alles over de nieuwste tests, tips en acties. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken

Auto leasen via de Consumentenbond