icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Populaire auto’s Autolease-collectief

Welke automodellen zijn populair in het Autolease-collectief? En welke contracten kiezen klanten het meest? Wij zetten de 5 meest populaire auto's van ons Autolease-collectief op een rij.
priscilla blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 24 januari 2023

Autoleasecollectief_opelmokka

Ieder jaar neemt het aantal private leaseauto’s toe. Sinds 2016 zijn er bijna 4 keer zoveel private leaseauto’s. Vooral compacte gezinsauto’s en stekker- of elektrische auto’s (volledig of deels) zijn populair. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

Populaire auto’s Autolease-collectief

Volledig elektrische private leaseauto’s en plug-in hybride auto’s (PHEV) zijn vooral populair. De top 5 van gewilde merken en modellen:

Looptijd contracten

Via het Autolease-collectief kun je een auto voor 12 tot 60 maanden private leasen. De meeste deelnemers aan het collectief sluiten langlopende contracten af van 60 maanden (5 jaar). Prijs kan daarvoor de reden zijn. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandprijs.

Tussentijds opzeggen

Via het Autolease-collectief kun je in bijzondere omstandigheden tussentijds van het contract af. Zoals na ontslag of overlijden.

Type contracten

Daarnaast zijn de flexibele contracten (langlopend en opzegbaar na een jaar) en die van 12 maanden populair. Die contracten zijn niet voor alle auto’s af te sluiten.

Ervaring van anderen

De meeste deelnemers aan het collectief zijn tussen de 30 en 60 jaar oud en kiezen voor een contract met 10.000 tot 15.000 kilometer per jaar. Bekijk ook de reviews.

Levertijden

Ga je ook voor een private leaseauto? Wacht dan niet te lang. Door het chiptekort zijn er nog steeds leveringsproblemen bij diverse producten. Via het Autolease-collectief zijn sommige auto’s snel leverbaar. Levertijden worden vooraf aangegeven.

Bij vertraagde levering kun je vaak een 'voorloopauto' gebruiken. Die wordt in een kleinere autoklasse geleverd tegen het leasetarief van de bestelde auto. Dat is vaak voordeliger dan een huurauto. Zo kun je alsnog de weg op.

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.