icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Advocaat via rechtsbijstandverzekeraar

Nieuws
|
Vanaf 1 januari mogen advocaten van rechtsbijstandverzekeraars ook niet-verzekerden bijstaan. Dit mocht eerder niet door regels van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 28 december 2020

Advocaat via rechtsbijstandverzekering

Toezichthouder ACM stelde vragen over de regels na een klacht van rechtshulpverlener SRK. SRK lanceerde eind 2019 namelijk de juridische dienst BrandMR (Brandmeester), waarbij advocaten tegen vaste tarieven niet-verzekerden kunnen bijstaan. Vanwege het geschil met de NOvA werden tot nu toe alleen juristen ingezet.

Het gaat om een experiment van maximaal 5 jaar. Rechtsbijstandverzekeraars kunnen alleen meedoen als de meerderheid van de bestuurders advocaat is.

Prepaid rechtshulp

De tarieven van BrandMR lopen uiteen van €139 voor advies tot procederen voor €2400 tot €5200. De kosten zijn hoger dan die van vergelijkbare prepaid rechtshulpdiensten, maar zijn wel inclusief externe kosten zoals griffie- en expertisekosten. Ook is bij procederen (zonodig) in hoger beroep gaan inbegrepen.

 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test rechtsbijstandverzekeringen