icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Advocaat via rechtsbijstandverzekeraar

Nieuws
|
Vanaf 1 januari mogen advocaten van rechtsbijstandverzekeraars ook niet-verzekerden bijstaan. Dit mocht eerder niet door regels van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

    Bijgewerkt op: 28 december 2020

Advocaat via rechtsbijstandverzekering

Toezichthouder ACM stelde vragen over de regels na een klacht van rechtshulpverlener SRK. SRK lanceerde eind 2019 namelijk de juridische dienst BrandMR (Brandmeester), waarbij advocaten tegen vaste tarieven niet-verzekerden kunnen bijstaan. Vanwege het geschil met de NOvA werden tot nu toe alleen juristen ingezet.

Het gaat om een experiment van maximaal 5 jaar. Rechtsbijstandverzekeraars kunnen alleen meedoen als de meerderheid van de bestuurders advocaat is.

Prepaid rechtshulp

De tarieven van BrandMR lopen uiteen van €139 voor advies tot procederen voor €2400 tot €5200. De kosten zijn hoger dan die van vergelijkbare prepaid rechtshulpdiensten, maar zijn wel inclusief externe kosten zoals griffie- en expertisekosten. Ook is bij procederen (zonodig) in hoger beroep gaan inbegrepen.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.