icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Aegon komt met forse premieverhoging

Nieuws
|
Aegon verhoogt de premie voor de bestaande rechtsbijstandsverzekering met liefst 30%. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) wordt 10% duurder. Volgens Aegon is dit ‘om het rendement op de verzekeringen te borgen’.
rien meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 26 oktober 2015

Gebruiktips_negatievespaarrente

In een nadere verklaring geeft een woordvoerder van Aegon aan dat 'de schadelast op de rechtsbijstandverzekering helaas is gestegen om 2 redenen: de uitspraak van de Hoge Raad over de vrije advocaatkeuze en de economische recessie, die ervoor zorgde dat het aantal ontslagzaken en andere arbeidsconflicten steeg'.

Wat betreft de AVP constateerde onderzoeksbureau MoneyView onlangs al dat daarop vooral meer kleine schades veroorzaakt door kinderen en huisdieren worden geclaimd, wat in een breder verband leidt tot hogere premies.

Productlancering

De fikse premiestijgingen vallen samen met de lancering van het vernieuwde Woon- en VrijeTijdpakket (WVT). Naast de bestaande allriskverzekeringen zijn er nu ook (goedkopere) basisverzekeringen voor inboedel, opstal, rechtsbijstand en reizen. Deze komen feitelijk in plaats van de eveneens voordeliger Aegon Online-polissen. Alleen de AVP kent geen basisvariant.   

Lees ook

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.