icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Schrijf je nu in|

Bespaar mogelijk honderden euro’s met ons Energiecollectief.

icoon Energiecollectief

Alles-in-1-verzekeringspakket

De Consumentenbond adviseert de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde maatschappij. Bij een schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe wie welke schade vergoedt. Breng je meerdere schadeverzekeringen onder bij 1 verzekeraar, dan kun je overwegen een pakketverzekering af te sluiten.
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

Artikel_allesin1pakket

Verzekeringspakket

In zo'n verzekeringspakket zitten vaak de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Ook de rechtsbijstand- en de autoverzekering kunnen in zo'n pakket zitten. Gemak is het grote voordeel. Je hebt maar één verzekeraar met wie je contact moet opnemen bij schade.


En alle verzekeringen hebben meestal ook dezelfde vervaldatum. Dit is de dag waarop het nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Hierdoor is het makkelijker om over te stappen naar een andere maatschappij. Daarnaast bieden veel verzekeringspakketten de mogelijkheid in maandelijkse termijnen te betalen zonder premieopslag.

Premiekortingen

Bovendien lokken verzekeraars consumenten met aantrekkelijke premiekortingen. Bij de meeste verzekeraars betaal je minder voor een pakket dan voor losse verzekeringen samen. Dit geldt voor ANWB, ASR, Avéro Achmea, Bruns ten Brink, DAK, Delta Lloyd, EAG Assuradeuren, De Goudse, Interpolis, Ohra, Reaal, SNS Bank, Turien & Co, Unigarant, Univé, Woongarant en Zelf.nl.

  • Aegon heeft een extra ‘loyaliteitskorting’.
  • InShared biedt klanten met meerdere verzekeringen 'beloningsprocenten'.
  • Bij 5 verzekeringen kun je 7% van de betaalde premie terugkrijgen als je geen schade claimt.
  • Bij Klaverblad vervalt bij gespreide premiebetaling de toeslag van 6% per maand.
  • Aon Direct brengt in geval van schade ‘slechts’ eenmaal het eigen risico in rekening in plaats van tweemaal.


Bij veel verzekeraars is het eigen risico standaard €0. De hoogte van de korting is dikwijls afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je in het pakket opneemt; hoe groter het aantal, des te hoger de korting. ZLM rekent pas pakketkorting bij minimaal 3 polissen. Dat geldt eveneens voor ABN Amro, dat daarnaast 20% korting geeft op beide woonverzekeringen als ook de hypotheek bij ABN Amro loopt.

Goedkoper zonder pakketkorting

Die kortingen op één verzekeringspakket klinken aanlokkelijk, maar wie goed zijn verzekeringen vergelijkt, is veel voordeliger uit als je per verzekering de goedkoopste aanbieder uitzoekt. Meer werk, maar het levert ook geld op! Met de Consumentenbond kun je heel makkelijk vergelijken, overstappen en besparen.
Zeker bij een autoverzekering loont het de moeite om goed naar de prijs en de dekking te kijken. De meeste goedkope autoverzekeringen zijn gespecialiseerd in één product en hebben vaak een scherpere prijs dan aanbieders die een verzekeringspakket aanbieden.

Kwaliteitsverschil

Bovendien bevat een pakketverzekering niet automatisch alle verzekeringen met de beste voorwaarden en dekkingen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de diverse aanbieders en verzekeringen. Een verzekeraar kan een prima inboedelverzekering aanbieden, maar dat betekent niet dat zijn autoverzekering of rechtsbijstandverzekering ook meteen goed is. Dus wie de beste verzekeringen tegen de meest gunstige prijs wil, moet ze stuk voor stuk uitzoeken.Test rechtsbijstandverzekeringen