icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Archief Rechtsbijstandverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Rechtsbijstandverzekeringen.


2017

18 oktober 2017

Voorkom onnodige dekkingen rechtsbijstandpolis

Bij rechtsbijstandverzekeringen heb je de keuze uit een basispakket met aanvullende dekkingen, een totaalpakket of verzekeringen die bestaan uit losse modules. In het laatste geval kun je de polis zelf samenstellen, waardoor je geen dubbele of onnodige dekkingen hebt.

Nieuws | 3 oktober 2017

Premies rechtsbijstandverzekering omhoog

Rechtshulpverlener Arag verhoogt zijn premies per januari 2018 tot 10%. Ook de premies van sommige andere rechtsbijstandverzekeringen zijn flink verhoogd.

Nieuws | 27 september 2017

London uit onze vergelijkers

De verzekeringen van London keren niet meer terug in de online vergelijkers van de Consumentenbond. Moederconcern Allianz stopt namelijk met de verkoop van verzekeringen onder de naam London.

Nieuws | 4 juli 2017

Geen rechtshulp bij kleine geschillen

Het aantal conflicten met webwinkels is flink gestegen, maar bij gedoe rondom kleinere aankopen krijg je vaak geen hulp van de rechtsbijstandverzekeraar.

4 juli 2017

Beste rechtsbijstandverzekering

De testoordelen van de gezinsrechtsbijstandpolissen die de Consumentenbond heeft onderzocht liggen al jaren vrij dicht bij elkaar. De verschillen zitten in de prijs, de rechtshulp die je krijgt en de kleine lettertjes, zoals het minimale schadebedrag.

30 juni 2017

Rechtsbijstand bij (web)winkelaankopen

Het aantal conflicten met webwinkels is flink gestegen. Maar bij gedoe rondom een kleinere aankoop hoef je meestal niet op hulp van de rechtsbijstandsverzekeraar te rekenen.

9 mei 2017

Schikken met bank of verzekeraar

Een conflict met een financieel dienstverlener kun je juridisch uitvechten, maar leidt vaak tot een schikking. Wanneer ga je daarmee akkoord en waar moet je op letten?

Nieuws | 26 april 2017

Consument heeft recht op nieuwe iPad

Een consument met een kapotte iPad heeft recht op een nieuw apparaat en geen opgelapt model. Dat heeft de kantonrechter in Amsterdam besloten.

3 april 2017

Proef no cure, no pay letselschade

Sinds januari 2014 mogen advocaten bij letselschadezaken op basis van no cure no pay werken. No cure no pay houdt in dat je niets hoeft te betalen als je de zaak verliest. No cure no pay is vooral interessant voor mensen met een middelinkomen, die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. No cure, no pay is níet verstandig als de uitkomst van je zaak vrij zeker is.

Nieuws | 24 maart 2017

Werkwijze Kifid niet consumentvriendelijk genoeg

Te weinig consumenten krijgen een eerlijke vorm van proces bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vindt de Consumentenbond. De voorselectie is te streng en te veel klachten worden (versneld) afgewezen.

Nieuws | 24 maart 2017

Alleenstaande duurder uit dan stel

Als alleenstaande betaal je in diverse steden meer voor een inboedelverzekering van ING dan als stel. Bij de rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer is de module Echtscheiding voor een eenpersoonshuishouden duurder dan voor een echtpaar.

14 februari 2017

Rechtsbijstand bij strafzaken

Welke dekking biedt jouw rechtsbijstandverzekering bij een strafzaak? We checkten 43 rechtsbijstandverzekeringen.

Nieuws | 7 februari 2017

Veel verzekeringskaarten ontbreken nog

Veel verzekeraars hebben nog geen verzekeringskaarten op hun website staan. Hierdoor is het soms voor consumenten lastig polisvoorwaarden van schadeverzekeringen te snappen en te vergelijken.

Nieuws | 6 februari 2017

Toename rechtshulpclaims wonen

De stijgende trend van verkochte huizen is ook zichtbaar bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Die kreeg vorig jaar 3000 meer juridische meldingen dan in 2015. De grootste stijging was bij de koop en verkoop van onroerende zaken.

Nieuws | 23 januari 2017

Ditzo switcht naar Das

Vanaf 1 maart ruilt Ditzo voor zijn rechtsbijstandverzekeringen Arag definitief in voor concurrent rechtshulpverlener Das. De reden: Arag wil de premie van de Ditzo-polissen verhogen en de voorwaarden aanpassen.

Nieuws | 2 januari 2017

Premies van DAS omhoog

De premies van de rechtsbijstandverzekering van DAS zijn verhoogd met 3,5%. Ook Anker en Bruns ten Brink beginnen 2017 met prijsstijgingen.

2016

Nieuws | 19 december 2016

Verplichte koppeling verzekering/bankrekening onredelijk

Banken proberen vaak met lokkertjes zoals kortingen op verzekeringen zo veel mogelijk producten te verkopen. Maar klanten aan zich willen binden door verzekeringen verplicht te koppelen aan een nieuwe bankrekening, is volgens de Consumentenbond echt onwenselijk.

5 december 2016

Rechtsbijstand arbeidsgeschil

Bij ontslag of een arbeidsgeschil kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Slechts 7 van de 43 rechtsbijstandverzekeringen dekt dit standaard.

Nieuws | 30 november 2016

Wetsvoorstel faillissement verzekeraars moet van tafel

Het wetsvoorstel dat verzekeraars helpt bij een dreigend faillissement benadeelt verzekerden. Daarom moet het wetsvoorstel volgens de Consumentenbond in de prullenbak.

Nieuws | 24 november 2016

Oproep aan Tweede Kamer: red de Geschillencommissie

De Tweede Kamer kan 55 geschillencommissies voor consumenten redden van de ondergang. De Consumentenbond roept de Kamer op om het plan van het ministerie van Veiligheid & Justitie tegen te houden.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in