icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Rechtsbijstandverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Rechtsbijstandverzekeringen.


2018

Nieuws | 15 januari 2018

Prijzen rechtsbijstandpolissen omhoog

Het nieuwe jaar start vaak met prijswijzigingen. Onder meer rechtsbijstandverzekeraars Anker, Arag, Bruns ten Brink en United Insurance verhoogden hun premies.

Nieuws | 10 januari 2018

Consumentenbond breidt juridische dienstverlening uit

De Consumentenbond gaat consumenten helpen door te bemiddelen en juridische brieven op maat voor ze te schrijven. Vanaf 1 januari kunnen zowel leden als niet-leden hiervoor bij de Consumentenbond aankloppen.

5 januari 2018

De rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil, in de vorm van advies of bijstand.

Nieuws | 4 januari 2018

Avéro Achmea uit onze vergelijkers

Verzekeraar Avéro is niet langer te vinden in onze online vergelijkers. De reden hiervoor is dat het label van Achmea vanaf 1 januari 2018 geen nieuwe klanten meer accepteert.

2017

20 december 2017

Kinderen niet altijd verzekerd van rechtsbijstand na scheiding

Als je gaat scheiden zullen de schadeverzekeringen moeten worden aangepast, zoals de gezinsrechtsbijstandverzekering. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat kinderen die bij de andere ouder wonen of verblijven niet altijd gedekt zijn onder de rechtsbijstandverzekering.

Eerste indruk | 5 december 2017

Aegon Rechtbijstandsverzekering

Aegon heeft een nieuwe rechtsbijstandverzekering met nieuwe premies en voorwaarden. In plaats van een verzekering met een basis- of allriskdekking kies je zelf welke modules je wilt meeverzekeren.

Nieuws | 28 november 2017

Lot Geschillencommissie weer in handen Tweede Kamer

Voor het derde jaar op rij kondigt het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de subsidie op de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken stop te zetten. De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op dit destructieve plan van tafel te vegen.

18 oktober 2017

Voorkom onnodige dekkingen rechtsbijstandpolis

Bij rechtsbijstandverzekeringen heb je de keuze uit een basispakket met aanvullende dekkingen, een totaalpakket of verzekeringen die bestaan uit losse modules.

Nieuws | 3 oktober 2017

Premies rechtsbijstandverzekering omhoog

Rechtshulpverlener Arag verhoogt zijn premies per januari 2018 tot 10%. Ook de premies van sommige andere rechtsbijstandverzekeringen zijn flink verhoogd.

Nieuws | 27 september 2017

London uit onze vergelijkers

De verzekeringen van London keren niet meer terug in de online vergelijkers van de Consumentenbond. Moederconcern Allianz stopt namelijk met de verkoop van verzekeringen onder de naam London.

Nieuws | 4 juli 2017

Geen rechtshulp bij kleine geschillen

Het aantal conflicten met webwinkels is flink gestegen, maar bij gedoe rondom kleinere aankopen krijg je vaak geen hulp van de rechtsbijstandverzekeraar.

4 juli 2017

Beste rechtsbijstandverzekering

De testoordelen van de gezinsrechtsbijstandpolissen die de Consumentenbond heeft onderzocht liggen al jaren vrij dicht bij elkaar. De verschillen zitten in de prijs, de rechtshulp die je krijgt en de kleine lettertjes, zoals het minimale schadebedrag.

30 juni 2017

Rechtsbijstand bij (web)winkelaankopen

Het aantal conflicten met webwinkels is flink gestegen. Maar bij gedoe rondom een kleinere aankoop hoef je meestal niet op hulp van de rechtsbijstandsverzekeraar te rekenen.

9 mei 2017

Schikken met bank of verzekeraar

Een conflict met een financieel dienstverlener kun je juridisch uitvechten, maar leidt vaak tot een schikking. Wanneer ga je daarmee akkoord en waar moet je op letten?

Nieuws | 26 april 2017

Consument heeft recht op nieuwe iPad

Een consument met een kapotte iPad heeft recht op een nieuw apparaat en geen opgelapt model. Dat heeft de kantonrechter in Amsterdam besloten.

3 april 2017

Proef no cure, no pay letselschade

Sinds januari 2014 mogen advocaten bij letselschadezaken op basis van no cure no pay werken. No cure no pay houdt in dat je niets hoeft te betalen als je de zaak verliest. No cure no pay is vooral interessant voor mensen met een middelinkomen, die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. No cure, no pay is níet verstandig als de uitkomst van je zaak vrij zeker is.

Nieuws | 24 maart 2017

Werkwijze Kifid niet consumentvriendelijk genoeg

Te weinig consumenten krijgen een eerlijke vorm van proces bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vindt de Consumentenbond. De voorselectie is te streng en te veel klachten worden (versneld) afgewezen.

Nieuws | 24 maart 2017

Alleenstaande duurder uit dan stel

Als alleenstaande betaal je in diverse steden meer voor een inboedelverzekering van ING dan als stel. Bij de rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer is de module Echtscheiding voor een eenpersoonshuishouden duurder dan voor een echtpaar.

14 februari 2017

Rechtsbijstand bij strafzaken

Welke dekking biedt jouw rechtsbijstandverzekering bij een strafzaak? We checkten 43 rechtsbijstandverzekeringen.

Nieuws | 7 februari 2017

Veel verzekeringskaarten ontbreken nog

Veel verzekeraars hebben nog geen verzekeringskaarten op hun website staan. Hierdoor is het soms voor consumenten lastig polisvoorwaarden van schadeverzekeringen te snappen en te vergelijken.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in