icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beter in je recht: DAS en Univé

Nieuws
|
DAS en Univé hebben hun rechtsbijstandsverzekering aangescherpt ten gunste van de verzekerde. DAS heeft een nieuwe rechtsbijstandverzekering met verbeterde voorwaarden. Bij Univé is de wachttijd afgeschaft.
jill van engelen

Jill van Engelen   Expert rechtsbijstandverzekeringenGepubliceerd op:10 april 2012

DAS Rechtsbijstandverzekering

Plaatsten we vorig jaar nog een aantal kanttekeningen bij de producten van DAS, de voorwaarden zijn inmiddels een stuk verbeterd. Zonder dat we er om hebben gevraagd. DAS heeft per 1 maart één rechtsbijstandverzekering, voorlopig nog naast de bestaande producten. Met verbeterde voorwaarden: geen wachttijd, geen eigen risico en de maximale vergoeding van externe kosten, zoals advocaat- en rechtbankkosten, is opgehoogd van €12.500 naar €60.000. DAS komt nu dan ook als beste uit de test, naast Ditzo en Nationale Nederlanden. De premie is alleen wel een stuk hoger dan vorig jaar.

Let wel, de nieuwe voorwaarden gelden alleen voor verzekerden van de verse rechtsbijstandsverzekering per 1 maart.

Univé: wachten voorbij

Univé lijkt het goede voorbeeld van DAS te volgen wat betreft wachttijd: vanaf 1 april kunnen verzekerden direct na het afsluiten van de verzekering een zaak claimen. Tenzij het gaat om een bestaand geschil of eentje die je al zag aankomen.

Direct vergelijken

Ga direct naar onze Wijzer Rechtsbijstandverzekeringen voor hulp bij het kiezen van een goede rechtsbijstandverzekering. Of lees hier waar je op moet letten bij je keuze van een rechtsbijstandverzekering.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Ook interessant