! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Test rechtsbijstandverzekeringen

Centraal Beheer Achmea Beste uit de Test

Nieuws|In de nieuwe test rechtsbijstandverzekeringen scoort Centraal beheer Achmea het beste (testoordeel 7,7), al lopen de scores tussen polissen niet veel uiteen.

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op:27 september 2016

Artikelen_Allesineenverzekering

De polis van Centraal Beheer Achmea is dagelijks opzegbaar, heeft geen franchise en biedt de keuze uit losse, uitgebreide modules. Ook de polis van Verzekeruzelf.nl scoort goed met een 7,6 en die van Das (via intermediair), De Goudse en Nationale-Nederlanden (direct) eveneens met een 7,5. In totaal zijn er 44 rechtsbijstandpolissen meegenomen in de test. Onderaan de lijst bungelen de Anker Eigen Jurist Basis-polis (5,6) en de Turien & Co Primair-polis (6,2). Bij deze goedkopere basispolissen ontbreken dekkingen zoals voor geschillen rondom burenrecht, personen- en familierecht en fiscaal recht en vermogensbeheer. 

Verplichte bankrekening

Bij ABN Amro en ING is een bankrekening verplicht voor het afsluiten van een verzekering. Bij Interpolis is dat minimaal één ‘bankproduct’ van tussenpersoon Rabobank. SNS stelt deze eis niet. Een salariseis is volgens woordvoerders van de bank géén verplichting. De Consumentenbond weegt de verplichting mee in de testoordelen.

Meer lezen 

  • Vergelijk zelf alle rechtsbijstandverzekeringen op premie en gewenste dekkingen via de vergelijker.
  • Lees het volledige artikel over rechtsbijstandverzekeringen en financiële geschillen in de Consumentengids van oktober. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Test rechtsbijstandverzekeringen