icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Das moet €15.000 advocaatkosten terugbetalen

Nieuws
|
Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) veroordeelde rechtsbijstandsverzekeraar DAS eind juli tot het terugbetalen van €15.000 advocaatkosten aan een verzekerde.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op: 25 augustus 2014

Kifid

De verzekerde in kwestie schakelde zelf een gespecialiseerde, externe advocaat in -waarmee de zaak uiteindelijk werd gewonnen - nadat DAS zijn geschil met een inspectiedienst afwees eind 2011. Pas nadat hij in hoger beroep ging, meldde hij het verschil bij de verzekeraar. Volgens DAS was dit te laat; de zaak had na de eerste afwijzing moeten worden gemeld. Ondanks dit argument wees het Kifid de gevorderde advocaatkosten grotendeels toe aan de verzekerde.

Advocaatkosten terugkrijgen

Het Europese Hof van Justitie onderstreepte op 7 november 2013 dat rechtsbijstandsverzekerden zelf een rechtshulpverlener mogen kiezen bij rechtszaken. Je kunt geld terugvragen van je rechtsbijstandsverzekeraar als je in het verleden ten onrechte opdraaide voor advocaatkosten.

Bron: Kifid, Consumentenbond.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test rechtsbijstandverzekeringen