icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ditzo switcht naar Das

Nieuws
|
Vanaf 1 maart ruilt Ditzo voor zijn rechtsbijstandverzekeringen Arag definitief in voor concurrent rechtshulpverlener Das. De reden: Arag wil de premie van de Ditzo-polissen verhogen en de voorwaarden aanpassen.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op: 23 januari 2017

Ditzo-eersteindruk

Ben je al een tijdje bij Ditzo verzekerd en schakel je na 28 februari rechtshulp in, dan wordt je bijgestaan door Das. Voor ‘nieuwe’ verzekerden gold dit al sinds begin dit jaar, maar voor eerder afgesloten polissen werd de juridische bijstand nog door Arag gedaan. Ditzo geeft in een bericht richting zijn verzekerden aan dat ze van goede juridische hulp willen voorzien: ‘En dus is het belangrijk te blijven kijken hoe we onze producten en diensten kunnen verbeteren. Daarom willen we heel graag met een andere partij gaan samenwerken.’

Wijzigingen

Dit wijzigt onder andere in de nieuwe Ditzo-voorwaarden:

  • Geen standaard eigen risico. In de oude voorwaarden was dit standaard €200 bij het inschakelen van juridische hulp.
  • Er geldt nu een minimum schadebedrag van €175 (franchise of financieel belang). Pas bij een schade boven dit bedrag kun je een beroep doen op je verzekering.
  • €250 eigen risico bij vrije advocaatkeuze. Wil je een externe rechtshulpverlener inschakelen (zoals een advocaat) bij een procedure terwijl dit niet verplicht is, dan betaal je dit bedrag zelf. Dit eigen risico bestaat in zowel de huidige producten van Arag als Das.
  • Bij de vrije advocaatkeuze geldt een maximum kostenvergoeding van €3.025 tot €6.050 voor het honorarium van de externe rechtshulpverlener. De overige kosten, denk hierbij aan griffiekosten of deskundigenkosten, worden vergoed tot €40.000. Bij Arag geldt voor zijn eigen rechtsbijstandpolissen een maximum van €12.000 voor de kosten van de gehele procedure.

Bezwaar

Wie bezwaar heeft tegen de overgang naar Das kan contact opnemen met Ditzo.

Rechtshulpverlener

Rechtsbijstandverzekeringen verschillen naast premie en opbouw van de polis vaak weinig van elkaar. Er zijn circa 40 rechtsbijstandverzekeraars, maar slechts een handjevol zogenoemde rechtshulpverleners als Arag en Das of bijvoorbeeld Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Vaak gebruiken deze stichtingen dezelfde modelvoorwaarden als basis.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test rechtsbijstandverzekeringen