icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Fikse prijsverschillen bij rechtbijstandsverzekeringen

Nieuws
|
De Consumentenbond vergeleek 40 gezinsrechtsbijstandspolissen op voorwaarden en dekking met de focus op arbeidsgeschillen. De duurste rechtsbijstandspolis voor 2 volwassen kost ruim dubbel zoveel als de goedkoopste.
priscilla blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op: 28 juni 2013

Bij alleenstaanden is dit premieverschil zelfs groter; de goedkope Anker Basispolis van €117 scheelt maar liefst  €213 met de duurste Allianz-polis. De premies zijn berekend inclusief dekking voor consumentengeschillen, verkeer, werk en inkomen en wonen. Een module werk en inkomen kan soms wel 40% bovenop de basispremie kosten.

Ohra, Centraal Beheer Achmea en Das zijn Beste uit de Test. De rechtsbijstandspolis van Zelf.nl is Beste Koop voor alleenstaanden, voor 2 volwassenen is dit Univé Optimaal.

Wijziging voorwaarden Arag

Rechtshulpverlener en verzekeraar Arag gaat haar voorwaarden per 1 augustus aanpassen. Een belangrijke wijziging is de maximale vergoeding voor externe kosten (zoals proceskosten) bij de ProRechtPolis; deze gaat van onbeperkt naar €50.000. Door deze verslechterde dekking kan het huidige testoordeel van Arag (8,1) vanaf augustus lager uitvallen.

Uitsluiting bij reorganisatie

Arag is er dit jaar toe overgegaan werknemers van een reorganiserend bedrijf die een rechtsbijstandsverzekering aanvragen tijdelijk uit te sluiten van hulp bij ontslag. Volgens Arag is er bij een reorganisatie geen sprake van een onzeker voorval. Ook intermediair IAK zegt nieuwe dekkingsaanvragen niet te accepteren bij een aangekondigde reorganisatie. Bij deze aanbieders geldt ook nog een wachttijd van 3 maanden voor arbeidsgeschillen.

Tijdelijk geen Ditzo

Ditzo zal haar rechtsbijstandspolissen in de loop van dit jaar tijdelijk niet meer aanbieden en is daarom niet meegenomen in de test. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw product, aldus de verzekeraar. Ditzo scoorde vorig jaar  met een mooie 7.8 voor de voorwaarden nog een predicaat Beste uit de test.

Ontdek wat de beste rechtsbijstandspolis voor jou is via onze Rechtsbijstandsverzekeringen vergelijker. Sommige polissen kun je direct afsluiten.

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.