icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kinderen niet altijd verzekerd van rechtsbijstand na scheiding

Bij een scheiding verandert je gezinssituatie. Zo'n wijziging geef je door bij je verzekeraar(s), dit kan namelijk invloed hebben op de hoogte van je premie. Heb je kinderen? Check dan of je kind nog onder de dekking valt. Verzekeraars gaan hier verschillend mee om als het kind bij de andere ouder woont of verblijft. 
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 14 juli 2022

dekking-kinderen

Vroeger was het bij een scheiding gebruikelijk dat de kinderen bij hun moeder bleven wonen. Tegenwoordig is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Zo kiezen ouders volgens cijfers van het CBS steeds vaker voor co-ouderschap. De kinderen wonen dan afwisselend bij beide ouders.

Steeds meer rechtsbijstandverzekeraars bieden dekking als je kind woont bij de ex-partner. Bij sommige alleen in bepaalde gevallen. Check hoe verschillende verzekeraars hiermee omgaan. 

Geen dekking

Kinderen die bij een andere ouder wonen zijn niet meeverzekerd op de polis van de verzekeringsnemer (bij wie ze niet wonen). Dit zijn de rechtsbijstandverzekeringen van:

ABN Amro Klaverblad
Allianz SNS
ANWB Unigarant
Aon Voogd & Voogd
ARAG  

Peildatum: 16 juni 2022 (MoneyView)

Wel dekking

Bij 15 verzekeraars is er dekking tijdens het verblijf bij de verzekeringsnemer als het kind bij de andere ouder woont, namelijk bij:

Aegon InShared
Anker  Interpolis
ARAG (Flexpolis en ProRechtPolis) Ohra
Centraal Beheer Roxo
De Goudse United Insurance
De Internationale Vereniging Eigen Huis
FBTO Verzekeruzelf.nl
HEMA  

Peildatum: 16 juni 2022 (MoneyView)

Dekking bij bepaalde omstandigheden

Andere verzekeraars bieden enkel dekking onder bepaalde voorwaarden:

a.s.r.

Nationale-Nederlanden

DAS

Univé

Ditzo

ZLM

ING  

Peildatum: 16 juni 2022 (MoneyView)

Voorwaarden voor dekking

Check hieronder per verzekeraar onder welke omstandigheden er wel dekking is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je de rechtsbijstandverzekering nodig hebt. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.