icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Minderheid gewezen op dubbele dekking

Nieuws
|
De Consumentenbond vroeg recent aan online panelleden of ze bij de verlenging van een verzekering weleens gewezen zijn op mogelijke dubbele dekking. Slechts 11% (145 stemmen) van de poll-stemmers antwoordde met ja.
Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 23 maart 2018

rechtsbijstand-papieren

CB-Poll-Dubbel-Verzekerd-2

 

De meerderheid van 85% (1147 stemmen) gaf nee aan en 4% (60 stemmen) wist het niet.

Dubbel verzekeren betekent dubbel premie betalen, terwijl je niet dubbel mag claimen. Loop daarom ieder jaar je verzekeringen door of laat het controleren door een financieel adviseur.

Actief informeren

Ondanks dat de minderheid van de poll-stemmers  is gewezen op een eventuele dubbele dekking, is het een begin. Het is een signaal naar tussenpersonen om consumenten proactief te informeren over mogelijke dubbele verzekeringen.

Lees ook:

 


 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test rechtsbijstandverzekeringen