icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Recht op bemiddeling voor slachtoffers letselschade

Nieuws
|
Slachtoffers van letselschade die ontevreden zijn over de afhandeling door de verzekeraar krijgen na 3 jaar recht op onafhankelijke bemiddeling. En zodra een zaak langer dan 2 jaar duurt, moet de verzekeraar een second opinion aanvragen. Het Verbond van Verzekeraars komt met deze aanbevelingen om de afhandeling van letselschade te verbeteren.

    Gepubliceerd op: 12 juli 2012

Bij ruim 8 procent van de letselschadezaken duurt de afwikkeling langer dan 2 jaar. 'Dat kan komen omdat de schade nog niet goed vast staat, maar ook omdat de verzekeraar een steek laat vallen', vertelt woordvoerder Paul Koopman van het Verbond van Verzekeraars. Met de nieuwe aanbevelingen wil het Verbond dat slachtoffers en verzekeraars sneller tot een oplossing komen.

Niet verplicht

Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd hebben laten weten deze aanbevelingen al toe te passen. Verzekeraars zijn niet verplicht de aanbevelingen over te nemen. Het gaat om een proef van drie jaar. Daarna besluit het Verbond of de aanbevelingen bindend worden.

Kritisch rapport

De aanbevelingen sluiten aan bij de Gedragscode Behandeling Letselschade (pdf, 2012) en eerdere voorstellen van Stichting de Ombudsman die ook met een kritisch rapport (pdf) kwam over de afhandeling van letselschadezaken.

Veel consumenten maken gebruik van een rechtsbijstandsverzekering voor juridisch advies of bijstand bij geschillen. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de Consumentenbond.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.