icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Checklist rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Wil je een (gezins)rechtsbijstandsverzekering afsluiten? Of wil je checken of je rechtsbijstandverzekering nog wel bij je situatie past? Maak dan gebruik van onze checklist.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 7 april 2022

Artikelen_Rechtsbijstandchecklist

Besparen op je rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan hulp bieden bij een juridisch geschil. Ga je een verzekering afsluiten, dan zijn er een aantal zaken goed om te weten. Zo kun je bijvoorbeeld uit verschillende dekkingen kiezen. Ook kun je bepalen of je wel of geen eigen bijdrage wilt betalen. En vind je vrije advocaatkeuze belangrijk, dan kun je je soms verzekeren tegen een hoger bedrag. Die keuzes hebben vaak wel invloed op de hoogte van je premie. 

De prijzen van een rechtsbijstandverzekeringen lopen flink uiteen. Het verschilt per verzekeraar, maar hangt ook af van de keuzes die je maakt. Het kan een prettig idee zijn om goed verzekerd te zijn. Maar het is niet altijd nodig om voor het meest uitgebreide pakket te gaan. Of voor extra dekkingen te kiezen.

Stel jezelf de volgende vragen:

Waar moet je nog meer op letten?

Naast bovenstaande vragen zijn er nog meer aandachtspunten. We zetten de algemene aandachtspunten voor het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering op een rij. Ook handig als je wilt nagaan of je verzekering nog wel bij je situatie past. 

Bekijk ook meer informatie over de mogelijke dekkingen en verschillen tussen verzekeraars.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.