icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rechtsbijstandverzekering vaker afgesloten via adviseur

Nieuws
|
Uit het onderzoek van de AFM Consumentenmonitor voorjaar 2018 blijkt dat meer rechtsbijstandverzekeringen zijn afgesloten bij een tussenpersoon, namelijk 34% van de ondervraagden ten opzichte van 25% in 2011.
Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 26 juli 2018

rechtsbijstandverzekering-advies

Dienstverlening voor de provisie

Wanneer je een rechtsbijstandsverzekering afsluit via een assurantietussenpersoon dan ontvangt de adviseur een deel van de premie als beloning. Het is de vraag welke dienstverlening je als klant mag verwachten voor de provisie die je indirect afrekent.

Weet jij welke dienstverlening je krijgt of kan verwachten van je tussenpersoon? Praat mee met andere consumenten op ons forum.

Helft op de hoogte van maximumbedrag

Een andere opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat 48% van de 321 ondervraagden nauwelijks of niet bekend is met het maximumbedrag voor de vergoeding van advocaatkosten. Bekijk de maximumvergoeding voor externe kosten die jouw rechtsbijstandsverzekeraar hanteert.

Ook weet 40% van de ondervraagden niet of ze een keuze hebben in de bepaling van de advocaat voor de behandeling van de zaak. Een verzekeraar schakelt als het nodig is bij een geschil een advocaat in. Maar via de juiste procedure kun je dit ook zelf doen.

Lees ook:

Bron: AFM

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test rechtsbijstandverzekeringen