icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rechtsbijstandverzekering Hema en InShared Beste uit de Test

Nieuws
|
In de nieuwe test rechtsbijstandverzekeringen komen er 2 aanbieders als Beste uit de Test: Hema en InShared. Zij scoren een 8,3. Hiermee stoten zij gedoodverfde koploper ABN Amro van de troon.
jill van engelen

Jill van Engelen   Expert rechtsbijstandverzekeringenBijgewerkt op:6 december 2021

Hema rechtsbijstandverzekeringen

Beste uit de Test

Hema en InShared vernieuwden afgelopen zomer de voorwaarden van hun rechtsbijstandverzekeringen. Met een 8,3 hebben ze nu het hoogste Testoordeel in onze test. Hiermee stoten ze de gedoodverfde ‘Beste uit de test’ ABN Amro (8,2) van de troon. Dat is opvallend, want Hema scoorde voorgaande jaren steevast rond de 7.

Hema en InShared rechtsbijstandverzekeringen hebben géén franchise (minimum schadebedrag) voor het indienen van een claim. Ook kun je de polis flexibel samenstellen met modules en het eerste jaar tussentijds opzeggen zonder opzegtermijn. Daarnaast is er voor diverse kwesties ook dekking buiten Europa. Zoals voor medische kwesties (wereld), onderwijsinstellingen (wereld) en koop- en huurwoningen (Benelux).

Overzicht scores rechtsbijstandverzekeringen

We onderzochten 35 rechtsbijstandverzekeringen. Bekijk ze per testscore in het overzicht hieronder (peildatum: 6 december 2021).

Nieuw in het rijtje is Roxo Rechtsbijstandverzekering van Independer en Anker. In onze test krijgt deze polis slechts een 5,9. De Arag Slim Geregeld polis scoort met een 4,2 opnieuw het laagst.

Rechtsbijstandverzekering Testoordeel
Hema en InShared 8,3
ABN Amro 8,2
Centraal Beheer, FBTO, Interpolis 7,9
Arag ProRecht, Das, Das Totaal, Vereniging Eigen Huis 7,8
Aegon Flex, Asr, Ditzo 7,7
Anker Eigen Jurist Optimaal, ING 7,6
Allianz, ANWB, Unigarant 7,5
Aegon, Univé, ZLM 7,4
Nationale-Nederlanden 7,3
Verzekeruzelf.nl 7,2
Aon, SNS 7,1
Ohra 7
De Goudse 6,9
Arag Flexpolis, Klaverblad, United Insurance Flexpolis 6,6
Voogd & Voogd 6,5
De Internationale Basis 6,1
Anker Eigen Jurist Groei, Roxo 5,9
Voogd & Voogd Voordeelpolis 5,8
Arag Slim Geregeld 4,2

Premies

De premies van rechtsbijstandverzekeringen zijn afgelopen jaar over het algemeen licht gestegen. Er zijn enkele uitschieters. Zo verhoogde Arag de premies in 2021 vanwege een toename in claims. De ProRechtPolis werd 3,5% duurder en de Flexpolis 10%. ZLM verhoogde in mei 2021 de premies voor de basismodule met 5% en voor de modules Werk en Vermogen met 15%.

Das behoort al jaren tot de duurdere aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen. Andere (gemiddeld) prijzige rechtsbijstandpolissen zijn Arag ProRechtPolis, Aegon, Allianz, ANWB en Unigarant. 

 

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Ook interessant