icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rek in rechtsbijstand

Nieuws
|
Ditzo komt per 15 mei 2012 met een forse premieverhoging voor de rechtsbijstandsverzekering. Tegen verslechterde voorwaarden. Inshared breidt uit met een gezinsrechtsbijstandsverzekering, Klaverblad verdubbelt het verzekerde bedrag voor externe kosten.
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op: 1 mei 2012

Ditzo krimpt in

Naast een fikse premieverhoging geldt binnenkort een wachttijd van 2 maanden én vervalt de gratis Juridische Helpdesk. Volgens Ditzo blijft het, ondanks het stopzetten van de Juridische Helpdesk, mogelijk telefonisch advies in te winnen bij rechtshulpverlener ARAG. Voor een huidige maandpremie van €6,88 (rechtsbijstand voor Werk) geldt per 15 mei 2012 een tarief van €8,77: een verhoging van meer dan 27%. De wachttijd van 2 maanden geldt voor het afsluiten van een nieuwe verzekering of aanzetten van een dekking. De verhoging is volgens Ditzo te wijten aan hogere kosten voor de juridische hulpverlening en een toename van claims. Met andere woorden: de populariteit van de verzekering eist zijn tol. Ditzo ontving recent het predicaat 'Beste uit de test' voor de rechtsbijstandsverzekering. De test gaat uit van de oude voorwaarden. 

Inshared dijt uit: gezinsrechtsbijstand

Inshared heeft sinds kort een gezinsrechtsbijstandverzekering: Rechtshulp Consument, Wonen & Inkomen en Rechtshulp Familie & Vermogen. Eerder kon je alleen een dekking afsluiten voor rechtshulp bij ongevallen via de verzekeraar. Voor de uitvoering van de rechtshulpverlening wordt beroep gedaan op DAS. Voor deze nieuwe rechtshulpproducten geldt geen eigen risico, voor externe kosten geldt een maximum van €50.000. Nadeel is de wachttijd van 3 maanden. Deze wachttijd geldt niet wanneer je vanuit een soortgelijke dekking of rechtsbijstandsverzekering overstapt naar Inshared.

Klaverblad: externe kosten verdubbeld

Een leuke bijkomstigheid bij de rechtsbijstandsverzekering van Klaverblad voor particulieren is de verdubbeling van het verzekerde bedrag voor externe kosten. Dit bedrag stijgt van €50.000 naar €100.000, voor zowel nieuwe als lopende verzekeringen. Het gaat dan om het bedrag dat je kunt verzekeren voor mogelijke advocaat- en rechtbankkosten.

Vergelijken

Hulp nodig bij het kiezen van een goede rechtsbijstandsverzekering? Vergelijk via de Wijzer Rechtsbijstandsverzekeringen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test rechtsbijstandverzekeringen