icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Kosten echtscheiding karig gedekt

Nieuws
|
Eindigt een huwelijk in een scheiding en schakel je een rechtsbijstandsverzekering in, dan moet je wel met elkaar om de tafel willen voor een oplossing.
priscilla blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op: 2 maart 2015

handen 220 x 170

Al jaren loopt meer dan een derde van de huwelijken op de klippen. De leeftijdscategorie waarin Nederlanders uit elkaar gaan is 40-plus. De meeste verzekeraars dekken alleen mediation bij een beëindiging van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Een handjevol polissen dekt ook het stranden van een samenlevingsovereenkomst, bij elf verzekeraars is er helemaal geen dekking.

Vergoeding beperkt

De vergoedingen voor scheidingsgeschillen variëren van €2000 tot €3000, bij Centraal Beheer Achmea is dit €7500. Bij de meeste polissen is er alleen dekking 36 maanden na het afsluiten én als de verbintenis minimaal drie jaar heeft geduurd. Let ook op de premies; verzekeraars dekken scheidingsmediation soms alleen via een extra (duurdere) module.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.