Proef no cure, no pay letselschade

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 3 april 2017

Tussenstand van de proef
Volgens Financieel Dagblad hebben tot nu toe 64 personen gebruik gemaakt van no cure no pay letselschadeadvocaten. Vereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) is tevreden over dit resultaat. Echter een nadeel van no cure, no pay is dat de letselschadeadvocaat een strengere selectie aan de poort toepast, waardoor ingewikkelde zaken op voorhand worden afgewezen. Het experiment loopt nog 2 jaar en daarna besluit de algemene raad van de Nederlandse orde van advocaten of de mogelijkheid definitief blijft bestaan.
Letselschadeadvocaat inhuren
Voor het inhuren van een letselschadeadvocaat op no pay no cure basis kun je de zoekmachine van ASP gebruiken. Vervolgens maak je met de letselschadeadvocaat vergoedingsafspraken.
Regels
In Amerika liggen de schade-eisen van advocaten zo hoog dat een gewone schadeverzekering voor veel mensen onbetaalbaar is. Om hoge kosten te voorkomen mag bij no cure no pay bij letselschadezaken de factuur nooit hoger uitvallen dan 25% van het toegekende schadebedrag (inclusief kantoorkosten en btw). Dit is maximaal 35% als er meerkosten (onkosten) op de tegenpartij kunnen worden verhaald.