icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Verzekeringskaarten: de eerste staan online

Nieuws
|
Sinds de introductie van de Verzekeringskaart begin van het jaar staan er ruim 40 verzekeringskaarten van 12 verzekeraars online, zoals van Allianz en DAS. Dit hulpmiddel kan je helpen bij het vergelijken van verzekeringen. De Consumentenbond vindt dit een stap in de goede richting om snel te kunnen vinden wat onder de dekking valt en wat niet. Het is de bedoeling dat eind 2016 alle verzekeraars de verzekeringskaarten op hun websites hebben staan.
priscilla blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Gepubliceerd op: 11 februari 2016

DAS 1200x800

Dezelfde iconen

Om in een oogopslag te kunnen zien wat er wel en niet is gedekt op een verzekering heeft het Verbond van Verzekeraars iconen ontwikkeld. Alle verzekeraars gebruiken deze iconen op hun verzekeringskaarten. Maar door 1 kleur te gebruiken op de kaarten is het nog niet meteen duidelijk wat wel of juist níet gedekt is. Ook kan er gediscussieerd worden over de getoonde informatie. Zo vermeldt rechtshulpverlener DAS dat je een vrije keuze in rechtshulpverleners hebt, maar omschrijft de flinke beperkingen hierbij alleen als ‘speciale voorwaarden’.

 

Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van online verzekeringskaarten:

 

Lees ook:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.