icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
header-reisgids3-1920x500.jpg

Lees de Reisgids-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en profiteer 6x per jaar van actuele informatie, verse tests en handige tips.

Meld je aan

In het nieuwste nummer

 • cruise-stockholm

  Cityhoppen op de Oostzee

  Onderweg relaxen, je laten verwennen en eindelijk dat boek lezen dat al zo lang ligt te wachten. En als je wakker wordt, lig je in de haven van een volgende mooie stad. We scheepten in op de MSC Fantasia en deden op de Oostzee Kopenhagen, Stockholm, Tallinn en Sint-Petersburg aan.

 • booking-site

  Online beoordelingen

  Op veel websites van restaurants, hotels en musea staan reviews. Voor 5 van de 6 reizigers is dat een belangrijk baken bij de keuze. Helaas zijn er ook verzonnen beoordelingen, die niet te onderscheiden zijn van oprechte. De beoordelingen op boekingswebsites van accommodaties geven wel een goede indruk, omdat deze geschreven worden door reizigers die er daadwerkelijk geweest zijn.

 • reizen-advies

  Veiligheidsrisico’s op reis

  Je moet er niet aan denken, maar ook op gangbare bestemmingen in Europa kan het gebeuren: een natuurramp, terroristische aanslag of onlusten op je vakantiebestemming. Hoe kom je aan informatie en wanneer kun je van een georganiseerde reis afzien of omboeken?

 • camper-reizen-2

  Droomreis met de camper

  Menigeen heeft het op de verlanglijst staan: met een camper door de prachtige natuur van bijvoorbeeld Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika. Nog exotischer bestemmingen, zoals Botswana en Japan, worden steeds populairder. Ook dicht bij huis, in Europa, wint de camper terrein – al betreft het dan vaak eigen voertuigen.

  Meer over camperhuur

 • zomerpaleis-china

  China: 7 hoogtepunten

  Weinig landen spreken zó tot de verbeelding als de Volksrepubliek China. Maar met een oppervlakte van zo’n 230 keer Nederland is het onmogelijk om het land van de rode lantaarns tijdens één rondreis te doorgronden.

  Lees meer over China

 • zeeuws-vlaamse-kust

  Routes in Zeeuws-Vlaanderen

  Waar de Zeeuws-Vlaamse kust langzaamaan steeds drukker wordt, ademt het verstilde achterland nog volop rust. Dat ervaar je het best op de fiets of wandelend langs dijken, sloten en authentieke plaatsjes.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Reisgids.

Aanvragen