icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Header_reisgidsportal_april-1920x500.jpg

Lees de Reisgids-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en profiteer 6x per jaar van actuele informatie, verse tests en handige tips.

Meld je aan

Hoofdredacteur-ReisgidsEindelijk is het zover: vakantie! Die moet dan natuurlijk wel aan de verwachtingen voldoen en niet te veel kosten. En kom je in het buitenland onverwachts in de problemen, dan wil je weten wat je moet doen én hoe je dit een volgende keer kunt voorkomen. De Reisgids biedt in ieder nummer praktische (prijs)onderzoeken, tests en artikelen over reisbestemmingen – ook in Nederland – met veel handige tips, zodat je kunt genieten van een goedvoorbereide, onbezorgde vakantie.

In het nieuwste nummer

 • 01_peloponnesos-vathia

  Peloponnesos

  Dit schiereiland is de bakermat van de Griekse geschiedenis. Dat zie je aan de vele opgravingen zoals het theater van Epidauros, Olympia en Oud-Korinthos. Van later datum, maar zeker niet minder mooi, is de Byzantijnse ruïnestad Mistras. Bovendien zijn er prachtige stranden en gezellige plaatsjes, dus een rondreis kunnen we van harte aanbevelen.

 • 02_reistips-02

  45 reistips

  De Reisgids bestaat 45 jaar. Sinds 1973 is het blad veranderd van een saaie uitgave vol tekst in een kleurrijk, aantrekkelijk tijdschrift. En we hebben eraan bijgedragen dat de bescherming van de reiziger flink is verbeterd. Om onze verjaardag te vieren, stelden we een dossier samen met 45 reistips. Niet uit de oude doos, maar om nu je voordeel mee te doen.

 • 03_sevilla

  Sevilla

  De rijke Moorse erfenis, de tapas en de gezellige sfeer zorgen voor een geslaagde citytrip naar Sevilla. Lonely Planet heeft Sevilla zelfs uitgeroepen tot stadsbestemming nummer 1 voor 2018.

 • 04_online-inchecken

  Online inchecken

  Boeken, inchecken, extra bagage meenemen, een stoel kiezen of een foutje in je naam herstellen: tegenwoordig kun je bijna alles rond je vlucht zelf online regelen. Zijn balies binnenkort overbodig?

 • 05_single-reizen

  Singlereizen

  Het aantal singlereizen is de laatste decennia sterk toegenomen. En het lijkt erop dat de aloude klacht van dure, maar slechte eenpersoonskamers – model bezemkast – minder te horen is. Dat is de voornaamste conclusie uit een onderzoek naar singlereizen.

 • 06_drenthe-01

  Routes in Drenthe

  Drenthe staat bekend om de vele mooie fietsroutes door bossen en over heide. Maar ook diverse musea en monumenten zijn zeer de moeite waard, zoals het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork en ‘pauperparadijs’ Veenhuizen.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Reisgids.

Aanvragen