icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Ook de Reisgids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met vergelijkingen van hotels en reizen, inspirerende uitstapjes en de leukste tips voor een lange vakantie of weekendje weg.

Bestel nu

Hoofdredacteur-ReisgidsEindelijk is het zover: vakantie! Die moet dan natuurlijk wel aan de verwachtingen voldoen en niet te veel kosten. En kom je in het buitenland onverwachts in de problemen, dan wil je weten wat je moet doen én hoe je dit een volgende keer kunt voorkomen. De Reisgids biedt in ieder nummer praktische (prijs)onderzoeken, tests en artikelen over reisbestemmingen – ook in Nederland – met veel handige tips, zodat je kunt genieten van een goedvoorbereide, onbezorgde vakantie.

 • Malaga-tegeltjes

  Malaga

  Malaga paart prachtige stranden aan een authentiek compact centrum waar alles prima te belopen is, met gezellige restaurants en tapasbars. Bovendien is het dankzij het Picasso Museum, het Carmen Thyssen Museum met Andalusische kunstenaars en het Centre Pompidou, met moderne kunst, een museumstad bij uitstek. En dan hebben we het pas geopende Museo de Malaga met archeologische vondsten nog niet eens genoemd.   

  Lees gratis het volledige artikel van Malaga (pdf)

 • London-tower

  Citycards

  Handig als je een stedentrip maakt: één kaart voor alle bezienswaardigheden en/of het openbaar vervoer. Maar is het ook echt voordeliger, of moet je dagelijks ten minste 5 keer in de metro zitten en 4 musea bezoeken om de investering terug te verdienen? Met de rekenmachine bij de hand zochten we dat uit voor 17 Europese steden. 

  Lees gratis het volledige artikel over citycards (pdf)

 • valpolicella-wijngaard

  Valpolicella en Soave

  De Italiaanse wijnregio’s Valpolicella en Soave in Noord-Italië doen in schoonheid niet onder voor Toscane. Het gebied bestaat uit heuvels bedekt met wijngaarden strak in het gelid, boerderijen omlijst door cipressen en dorpjes in pasteltinten. Vreemd genoeg is het er ondanks de nabijheid van het Gardameer en Verona erg rustig – behalve op zondag.

  Lees meer

   

 • Toscaans-vakantiehuisje

  Dossier vakantiehuis huren

  Het huren van een particulier vakantiehuis wordt steeds populairder. Het is ruimer, gezelliger en vaak ook goedkoper dan een hotelkamer. Je kunt boeken via een platform als Airbnb, maar ook via een reisorganisatie. Wat zijn de verschillen en wat is goedkoper?

  Lees meer over het dossier vakantiehuis huren

 • Cornwall

  Cornwall

  Baaien met schilderachtige vissersplaatsjes, begroeide kliffen en groene heuvels: daaruit bestaat Cornwall, de zuidwestpunt van Engeland. Je laveert er tussen de weekend- en vakantiedrukte aan de stranden en de rust in de ongerepte natuur.

  Lees meer over Cornwall

 • Sallandse-Heuvelrug

  Salland

  Salland ligt midden in Overijssel omgeven door Twente, de Veluwe en de Achterhoek. Het afwisselende coulisselandschap, met bossen, heidevelden, weilanden en boerderijen, wordt doorsneden door honderden kilometers aan wandel- en fietspaden. Het is een hele klus een keuze te maken uit de vele mooie routes

  Bekijk 3 routes door Salland.

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Reisgids.

Aanvragen