icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Samen energie inkopen levert voordeel op|

Doe mee met ons Energiecollectief!

Energiecollectief icon

Ook de Reisgids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met vergelijkingen van hotels en reizen, inspirerende uitstapjes en de leukste tips voor een lange vakantie of weekendje weg.

Bestel nu

Hoofdredacteur-ReisgidsEindelijk is het zover: vakantie! Die moet dan natuurlijk wel aan de verwachtingen voldoen en niet te veel kosten. En kom je in het buitenland onverwachts in de problemen, dan wil je weten wat je moet doen én hoe je dit een volgende keer kunt voorkomen. De Reisgids biedt in ieder nummer praktische (prijs)onderzoeken, tests en artikelen over reisbestemmingen – ook in Nederland – met veel handige tips, zodat je kunt genieten van een goedvoorbereide, onbezorgde vakantie.

 • canal du midi saint nazaire cathedral

  Canal du Midi

  Het kanaal als leidraad om een stuk van de Languedoc te verkennen, dat blijkt een goed idee! Het Canal du Midi slingert met eeuwenoude sluisjes, aquaducten en bruggen door wijngaarden en langs historische stadjes. In de haventjes kan het druk zijn, maar daarbuiten zijn er volop verstilde plekken. 

  Lees gratis het volledige artikel van het Canal du Midi (pdf).
  Extra hotel- en restauranttips

   

 • Gaasterland

  Gaasterland

  Het zuidwesten van Friesland met z’n meren is vooral in trek bij watersporters. Ga je er op de fiets op pad dan blijkt de afwisseling groot. Zo zijn er bossen, kliffen en klokkenstoelen, beelden waar je ze niet verwacht en natuurlijk zeilen aan de horizon. In het bosrijke Gaasterland is het ook goed wandelen.

  Bekijk drie routes door het Gaasterland

 • samrtphone op vakantie

  Zo benut je de smartphone optimaal

  De smartphone is op vakantie eigenlijk nog minder te missen dan thuis. Je grijpt ernaar om te bellen, maar vooral om informatie op te zoeken, te appen, navigeren, fotograferen en je te vermaken met muziek, films of spelletjes. Doe je voordeel met onze tips over wifi, tarieven, opladen, diefstalpreventie en handige apps. 

  Lees meer over het slim gebruiken van je smartphone

 • met de auto naar het zuiden

  Met de auto naar het zuiden (Dossier)

  Auto gecontroleerd? Route in de navigatie? Verzekeringen in orde? Met onze tips voor verkeersregels, wat je in de auto moet hebben, tol, topdrukte en elektrisch ‘tanken’ over de grens ben je optimaal voorbereid. Of toch vliegen en een auto huren: dat hebben we qua kosten vergeleken met zelf rijden.

  Lees meer over het dossier met de auto naar het zuiden

 • strandhuisjes

  Op het strand slapen

  Een strandhuisje huren, dat betekent genieten met je voeten in het zand en het oog op de zee. En het strand bijna voor je alleen als de badgasten naar huis zijn. Dat wil iedereen wel. En daar is de prijs dan ook naar.
  Op dit moment zijn er meer dan 500 strandhuisjes te huur aan de Noordzeekust die door 30 verhuurders aangeboden worden. Daar zitten ook vakantieparken bij. We geven 8 tips om het ideale strandhuisje te vinden. 

  Lees gratis het volledige artikel over strandhuisjes (pdf).

 • costa-de-lisboa-4

  Costa de Lisboa

  Een prachtige kust met zowel zandstranden als rotsen en een frisgroen achterland. Voeg daarbij de mondaine badplaatsen met villa’s en paleizen, de authentieke plaatsjes en het feit dat Lissabon om de hoek ligt en je kunt je voorstellen dat deze Rivièra van Portugal populair is.

  Lees meer over Costa de Lisboa

  Ook naar Lissabon?

  Lees het gratis artikel 'Het leukste van Lissabon' (Reisgids nr. 2 - 2013).

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Reisgids.

Aanvragen