icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Headerchannel-Reisgids01-2018-1920x500.jpg

Ook de Reisgids lezen?

Bestel het nieuwste nummer met vergelijkingen van hotels en reizen, inspirerende uitstapjes en de leukste tips voor een lange vakantie of weekendje weg.

Bestel nu

Hoofdredacteur-ReisgidsEindelijk is het zover: vakantie! Die moet dan natuurlijk wel aan de verwachtingen voldoen en niet te veel kosten. En kom je in het buitenland onverwachts in de problemen, dan wil je weten wat je moet doen én hoe je dit een volgende keer kunt voorkomen. De Reisgids biedt in ieder nummer praktische (prijs)onderzoeken, tests en artikelen over reisbestemmingen – ook in Nederland – met veel handige tips, zodat je kunt genieten van een goedvoorbereide, onbezorgde vakantie.

In het nieuwste nummer

 • porto-01-1200x800px

  Porto

  Toen we er zo’n 30 jaar geleden waren, kon je nog in alle rust genieten van een visje op de kade en hoorde je alleen Portugees. Die tijd is voorbij: Porto is nu trendy en zelfs voor de derde keer verkozen tot beste Europese bestemming voor een citytrip. De historische stad, met een mix van middeleeuwse kerken, 19e-eeuwse stadspaleizen, boulevards, winkelstraten en pleinen met terrassen, verveelt nooit. 

 • handbagage-1200x800px

  Handbagage

  Sinds je moet betalen voor je koffer, neemt iedereen in het vliegtuig zo veel mogelijk mee als handbagage. Dat zorgt voor overvolle bagagevakken – en veel ergernis. Veel passagiers kunnen hun koffer niet kwijt en moeten die alsnog inchecken. Dat kan overigens vaak wel gratis. Elke luchtvaartmaatschappij heeft hieromtrent zijn eigen regels, en dat maakt het er niet eenvoudiger op. 

 • zwarte-woud-01-1200x800px

  Zwarte Woud

  Het Zwarte Woud is al meer dan een eeuw een populaire vakantiebestemming. De charmes zijn de groene heuvels, de meren, het middelgebergte de Belchen en de Feldberg als dak. Je kunt er eindeloos wandelen in genoemde bergen en door bossen, maar ook in kloven langs snelstromende riviertjes. De Wutachschlucht is de populairste, maar de Gauchachschlucht is zeker zo mooi en een stuk rustiger.

 • la-palma-01-1200x800px

  La Palma

  Voor een echte strandvakantie hoef je niet naar La Palma, want mooie stranden zijn er maar mondjesmaat. Wel ga je ernaartoe voor het spectaculaire landschap met tropische begroeiing, waar je fantastische avontuurlijke wandelingen kunt maken. ’s Avonds kun je er genieten van de prachtige sterrenhemel. 

 • stadsappartement-1200x800px

  Stadsappartement huren

  Vroeger boekte je bijna automatisch een citytrip inclusief vervoer en hotel. En nog steeds worden citytrips op deze manier aangeboden, soms met een appartement in plaats van een hotelkamer. Maar dankzij de vele online aanbieders boek je net zo makkelijk zelf een appartement – en dan voor precies het aantal nachten dat je wilt. 

 • Limburg Route 2 1200x800px

  Routes in Noord-Limburg

  Tussen Roermond en Venlo liggen aan weerszijden van de Maas onbekende natuurgebieden met kronkelende beekjes, loof- en naaldbos, heide, vennen, weilanden, houtwallen en kastelen in een soms licht glooiend landschap. 

 • schotland-ruine

  Liefde voor Schotland

  De heer Brand was 1 van de 10 Reisgidslezers die een entreebewijs wonnen voor de Vakantiebeurs. Hij stuurde ons een verhaal over zijn favoriete vakantieland Schotland. 

Abonnement

Neem heel voordelig een abonnement op de Reisgids.

Aanvragen