icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dossier wandelen

Van strandwandeling tot pelgrimstocht: wandelen is populair en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe bereid je je voor, wat zijn de mooiste dagtochten in Nederland en meerdaagse tochten in Europa en wat is de meerwaarde van een georganiseerde wandelvakantie?

Gepubliceerd op:27 juli 2018

wandelen

Schoenen

Schoenen zijn natuurlijk erg belangrijk en dat hoeven niet altijd hoge bergschoenen te zijn. Op een vlakke ondergrond, zoals vaak in Nederland, heb je het meest aan lage schoenen; hoge modellen zijn geschikt voor heuvels en berggebieden en halfhoge kunnen voor beide. Draag bij voorkeur kleding in lagen en denk aan een goede uitrusting (water, kaart, kompas, EHBO-setje).

Wandelroutes

In eigen land is al een enorme keus aan mooie wandelroute: van een korte bewegwijzerde boswandeling tot het meer dan 400 kilometer lange Pieterpad. En er zijn legio websites waar je terechtkunt voor wandeltochten, zoals route.nl en de mooisteroutes.nl.

Voor spectaculaire landschappen zoals bergen, gletsjers, kloven en lavavelden moet je de grens over. Daar gaat het algauw om meerdaagse tochten. Natuurlijk kun je een en ander zelf in elkaar zetten, maar een georganiseerde wandelvakantie heeft ook zo zijn voordelen. Dan is alles geregeld: van een mooie route en leuk onderdak tot bagagevervoer en desgewenst de heen-en terugreis.

Lees het dossier over wandelen (pdf, alleen voor Reisgids-abonnees).

Ga terug naar Reisgidsplus.nl