icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autohuur

Vage verzekeringen, onbegrijpelijke contracten en vooral bergen aan extra kosten: een huurauto bezorgt je naast vrijheid vaak ook kopzorgen. In de zuidelijke Europese landen kun je ‘s winters al een auto huren voor de prijs van een kop koffie of zelfs nog minder.

car-rental-airport

We namen de proef op de som en huurden via bemiddelaars zoals Car del Mar, Auto Europe en HolidayCars een auto bij 6 lokale verhuurders op Ibiza. Onze ervaringen waren ontluisterend. Zo vroeg Car del Mar voor de ‘Easy return Service’ (met volle tank ophalen en met lege tank inleveren) tussen de €83,50 en €174,25 terwijl de waarde van een volle tank hooguit €45 is. Zit er nog benzine in de tank, dan belooft dezelfde bemiddelaar dat je daarvoor een bedrag terugkrijgt met aftrek van servicekosten. Maar die kosten blijken op te kunnen lopen tot €150!

Huur je als echtpaar van 69 jaar of ouder een auto met navigatie en een inzittendenverzekering, dan kost de auto nog geen euro voor een week, maar ben je door alle bijkomende kosten in totaal zo’n €560 kwijt, buitensporig veel voor een week.

En dan hebben we het nog niet over allrisk-verzekeringen die allesbehalve allrisk zijn en fouten in vertalingen die voor nare verrassingen kunnen zorgen. Je bent alleen gewapend tegen de klantonvriendelijke trucs van de verhuurders, als je de voorwaarden gedetailleerd bestudeert. Kies altijd voor een vol-vol­tankregeling, en huur via een partij bij wie je geen eigen risico hebt, zoals Sunny Cars, óf zorg zelf voor een verzekering die het eigen risico bij huurauto’s dekt.

Lees gratis het volledige artikel over autohuur (pdf)