icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Cornwall

Baaien met schilderachtige vissersplaatsjes, begroeide kliffen en groene heuvels: daaruit bestaat Cornwall, de zuidwestpunt van Engeland. Je laveert er tussen de weekend- en vakantiedrukte aan de stranden en de rust in de ongerepte natuur.

Cornwall

Lieflijk en ruig

Waar de groene zuidkust vriendelijk oogt, is de noordkust ruiger en wilder, met minder begroeiing: windswept noemen de Engelsen dat treffend. De vissersplaatsjes, met de bij eb drooggevallen bootjes en de visrestaurantjes aan de haven, zijn de grootste charme. Hoewel: Cornwall is ook een wandelparadijs, met maar liefst 4000 kilometer aan wandelpaden, opgedeeld in trajecten van zo’n 8-12 kilometer, en perfect bewegwijzerd.

Kunstenaars en legendes

De bekende landschapsschilder William Turner viel voor de uiterste westpunt, en dan met name St Ives. Het plaatsje is nog steeds aantrekkelijk tijdens de stille uren, maar overdag wordt het platgelopen. Je vindt er musea als het Tate St Ives en volop kunstgaleries. Van regenachtig weer kun je je het best maar niets aantrekken, net als de Britten, die dan gerust gaan zwemmen. Geniet van de prachtige tuinen, met dank aan het zachte klimaat, zoals de Lost Gardens of Heligan. Of bezoek het landhuis Prideaux Place, of Tintagel, de ruïne van het kasteel van King Arthur.