icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Costa de Lisboa

Een prachtige kust met zowel zandstranden als rotsen en een frisgroen achterland. Voeg daarbij de mondaine badplaatsen met villa’s en paleizen, de authentieke plaatsjes en het feit dat Lissabon om de hoek ligt en je kunt je voorstellen dat deze Rivièra van Portugal populair is.

Costa Lisboa

Eerst was het de high society die neerstreek in Cascais aan zee en in Sintra in de koele heuvels. De ene villa overtrof de andere. De erfenis van deze 'belle epoque' bepaalt nog steeds de sfeer. Kom je ten zuiden van de Taag, dan vind je in de Serra da Arrábida vooral prachtige rustige stranden.

Sintra was de favoriete (zomer)residentie van de adel en de rijke industriëlen. Het staat er dan ook vol met paleizen en villa’s in alle mogelijke (neo)stijlen. Je kijkt er je ogen uit, zeker in de opengestelde, zoals het Palácio da Pena.

Aan zee ademt Estoril een beetje de sfeer van vergane glorie, terwijl Cascais nog heuse Rivièra-allure heeft, vooral in de museumwijk. De Costa da Caparica is favoriet bij de inwoners van Lissabon.

Voor de mooiste en rustige stranden moet je zuidelijker zijn, zoals het Praia do Meco met fijn zand, enorme duinen en een paviljoen waar je heerlijke zeebaars eet.

De Serra da Arrábida ligt nog zuidelijker. Je vindt er een natuurpark met kurkeiken en 4 prachtige, even kleine, als fijne stranden.

In het achterland kun je eindeloos wandelen. De muskaatdruif doet het er uitstekend. Dat proef je in de Moscatel de Setúbal. Vanuit Setúbal kun je een boottocht maken om dolfijnen te spotten. 

 

Lees ook:

Hier moet je op letten bij een Reisverzekering