icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Daarom: een annuleringsverzekering

Als de vakantie om persoonlijke redenen niet door kan gaan of afgebroken moet worden, kun je een beroep doen op de annuleringsverzekering. Die vergoedt dan de reissom. Garanties op volledige vergoeding zijn er echter niet.

Annuleringsverzekering-reizen

  • Bij een uitgebreide verzekering krijg je de hele reissom terug.
  • Bij een standaard annuleringsverzekering krijg je bij een afgebroken vakantie alleen de niet-genoten vakantiedagen terug. 
  • Voor alle reisverzekeringen geldt dat de reden om te annuleren in de voorwaarden voor vergoeding moeten staan. Dat is altijd het geval bij - een ongeval, een onvoorziene medische ingreep of complicaties bij zwangerschap.
  • Diverse verzekeraars zoals Europeesche, Aegon, Allianz en Unigarant hebben een soort allriskdekking. Heb je deze afgesloten, dan zijn alle onvoorziene en aantoonbare redenen gedekt. Annuleer je vanwege zo’n - normaal gesproken niet-gedekte reden - dan krijg je 75% van de annuleringskosten terug. 
  • Een annuleringsverzekering kun je los boeken via het reisbureau, maar zelf eerst vergelijken levert al snel enkele tientjes voordeel op. Heb je een doorlopende reisverzekering, dan kun je daar een annuleringsverzekering aan toevoegen.

Lees ook:
Reisverzekering kiezen: waar let je op?