icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De Gers

De Gers is het Frankrijk van een zomerse vakantie uit je dromen. Je tuft over smalle wegen door het lieflijke golvende landschap met wijngaarden, bossen, weilanden, riviertjes en historische vestingstadjes. Rust alom. Je verblijft op een campinkje of in een knus Logis de France-hotelletje, waar je aanschuift voor een smakelijke eendenbout en een karaf lokale wijn.

gers

Ontspannen vakantie

Al zijn er geen grootse bezienswaardigheden of bruisende steden, de Gers heeft alles voor een ontspannen vakantie. Te zien is er genoeg met name op de populaire pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. In de eeuwenoude stadjes vind je indrukwekkende kerken en kloosters, maar ook kapelletjes die mooi zijn in hun eenvoud. In de bescheiden hoofdstad Auch is de kathedraal met magnifieke glas-in-loodramen en houtsnijwerk het absolute hoogtepunt.

De stadjes zijn, zeker de versterkte castelnaux en bastides, nog authentiek en ademen historie met hun stadsmuur en smalle straten. Ze vormen een prachtig decor voor de wekelijkse markt waar je de beste kaas en worst uit de omgeving vindt. Een mooi doel voor een uitstapje zijn de abdijruïne van Flaran en de Romeinse opgravingen Seviac en de Domus de Cieutat bij Eauze. Onontkoombaar is de armagnac, de cognac van de Gers, maar dan iets zachter van smaak. En vergeet de ten onrechte ondergewaardeerde wijnen niet zoals de karakteristieke, wat zoete Pacherenc, die perfect combineert met eendenlever.

Hotels en campings

Beaumarchés​
Le Relais de Bastidou***
Prachtig op het platteland gelegen Logis de France hotel met in landelijke stijl ingerichte kamers en uitzicht op de Pyreneeën. Met zwembad, jacuzzi en restaurant.
€85-97.  

Condom
Les 3 Lys ***
Hôtel de Charme In een 18e-eeuws herenhuis in de autovrije hoofdstraat van Condom met 14 in historische stijl ingerichte kamers. Nederlandse gastheer. Met zwembad. 
€100-105. 

Les Logis des Cordeliers**
Eenvoudig, maar verzorgd hotel met zwembad achter het gastronomische restaurant La table des Cordeliers.
€66-86.

Eauze
Camping Le Moulin du Pouy**
Idyllisch gelegen aan een riviertje bij een oud viaduct. Eenvoudig terrein met veel bomen op 1 km van Eauze.

Gondrin
Camping de Brouquere
Prachtig op een heuvel gelegen camping van Sonja en Wouter Gijsbertse met weids uitzicht over de vallei en de wijngaarden. Rust gegarandeerd, want alleen voor volwassenen. Douchen in een wijntank. 

Le Pardaillan**
Het verzorgde maar verder weinig bijzondere hotel-restaurant van bakker Jerôme Maribon in Gondrin.
€69-79.

La Romieu
L’Etape d’Ángeline
Vijf knus ingerichte kamers boven een sfeervol restaurant, prima prijs-kwaliteitverhouding.
€59 

Lees gratis het volledige artikel van de Gers 

Lees gratis het volledige artikel van de Gers (pdf)