icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Foto’s onderdak beoordelen

Als je de foto’s mag geloven, is het ene vakantiehuis nog mooier dan het andere. Maar is dat zwembad echt zo groot? En waar kijken die ramen op uit? Laat je niet misleiden en beoordeel met onze tips snel de beelden van vakantiewoningen.

Gepubliceerd op:27 juli 2018


  1. Kijk of foto’s en tekst overeenkomen. Ga nooit af op de foto’s alleen, check ook de bijbehorende tekst.
  2. Kies accommodaties met veel foto’s. Als er amper foto’s zijn of vooral detailfoto’s, dan is dat vaak een slecht voorteken.
  3. Wat maken de foto’s duidelijk? Vooral professionele verhuurders laten het appartement er op de foto’s vaak beter uitzien dan in het in werkelijkheid is, bijvoorbeeld door een fisheye-lens te gebruiken zodat de kamer er groter uitziet.
  4. Ga op zoek naar foto’s van anderen. Reizigers die er verbleven plaatsen vaak foto’s bij een beoordeling (review) op websites als tripadvisor en zoover. Van de mooie dingen maar ook van kritiekpunten zoals kapot tuinmeubilair of een schimmelige badkamer.   
  5. Slechte kwaliteit foto’s? Trek je conclusies. Staan er vooral onscherpe foto’s, piepkleine foto’s of foto’s gemaakt met veel tegenlicht, wees dan gewaarschuwd. Want hoe verzorgd is dan het vakantieverblijf?

Lees het artikel 'accommodatie boeken' voor meer tips (pdf, alleen voor Reisgids-abonnees).

Ga terug naar Reisgidsplus.nl