icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

La Palma

Voor een echte strandvakantie hoef je niet naar La Palma, want mooie stranden zijn er maar mondjesmaat. Wel ga je ernaartoe voor het spectaculaire landschap met tropische begroeiing, waar je fantastische avontuurlijke wandelingen kunt maken. ’s Avonds kun je er genieten van de prachtige sterrenhemel.

la-palma-01-1200x800px

Enerzijds geeft de vulkanische oorsprong La Palma een onherbergzaam aanzicht: zwarte zandstranden, rotskusten, lavawoestijnen, hoge bergen en vulkaankraters. Anderzijds maakt diezelfde oorsprong het eiland extreem vruchtbaar, wat je terugziet in naaldbos, regenwoud, weelderig begroeide kloven, wijngaarden en bananenplantages. Bijzonder is de drakenbloedboom, die er net als bijvoorbeeld op Tenerife van nature voorkomt.

Bezienswaardigheden

Bijna alle wandelaars hebben het indrukwekkende nationaal park Caldera de Taburiente op hun lijstje staan. Bijna net zo mooi en zeker zo rustig is de makkelijk te beklimmen vulkaan San Antonio, in combinatie met de desolate nieuwe vulkaan Teneguia in het zuiden. In het noorden zijn de kloof en het weelderige regenwoud van La Zarza de moeite waard, en de stokoude laurierbossen van Los Tilos. Vanuit een strategisch gelegen plaats, zoals Puerto Naos of Los Llanos de Aridane, kun je met een huurauto gerust het hele eiland verkennen. 

Lees het artikel 'La Palma' in Reisgids 1 - 2018 (pdf, alleen voor Reisgids-abonnees)

Terug naar reisgidsplus.nl