icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meer comfort aan boord

Businessclass vliegen is lekker comfortabel, maar voor de meesten geen optie vanwege de flinke prijs. In de economyclass is het helaas een stuk minder gesteld met het comfort en de service. Daarom is er nu de nieuwe tussenklasse: premium economy. Wat kun je daar verwachten? En hoe boek je de beste plek in economy?

 

Gepubliceerd op:27 september 2018

05-vliegcomfort-01

Tussen de business- en de economyclass zit bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen de premium economyclass: meer comfort dan economy en betaalbaarder dan business. Maar hoeveel comfort krijg je voor de hogere prijs, die algauw neerkomt op een paar honderd euro enkele reis? In een notendop: alle maatschappijen hebben grofweg dezelfde soort stoelen in hun premium economy, maar de extraatjes verschillen enorm. Soms is een paar centimeter extra beenruimte de enige winst, terwijl je bij andere maatschappijen in een aparte cabine zit, een welkomstdrankje krijgt, een ruime fauteuil, maaltijden op porselein en extra bagage mee mag nemen.

Aan de extra ruimte en service hangen (stevige) prijskaartjes. Maar let op: wanneer premium economy bijna is volgeboekt, is een reis in de businessclass soms juist goedkoper. En als de economy bijna volgeboekt is, is een stoel in de premiumklasse ongeveer net zo duur of zelfs goedkoper. Ook hangt de (meer)prijs erg van de route en het seizoen af. Staar je dus niet blind op de economyprijzen, maar vink tijdens het zoeken ook de premiumklasse aan.

Vlieg je ‘gewoon’ economy, dan hebben we vijf tips om een gunstige zitplaats te boeken:

  • Kies een plaats bij de nooduitgang voor extra beenruimte.
  • Kies stoelen helemaal achterin, dan zit je met zijn tweeën in plaats van met zijn drieën.
  • Controleer altijd of er nog lege rijen beschikbaar zijn, zodat je kunt gaan liggen tijdens een lange vlucht.
  • Vlieg je met een Airbus 380, kies dan een plek in de minicabine economyclass: daar is het rustiger en er staan minder stoelen naast elkaar.
  • Vermijd de smalle stoelen op de eerste en laatste rij in toestellen met één gangpad.

Terug naar Reisgidsplus.nl