icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Met de auto naar het zuiden

Auto gecontroleerd? Route in de navigatie? Verzekeringen in orde? Met onze tips voor verkeersregels, wat je in de auto moet hebben, tol, topdrukte en elektrisch ‘tanken’ over de grens ben je optimaal voorbereid. Of toch vliegen en een auto huren: dat hebben we qua kosten vergeleken met zelf rijden.

met de auto naar het zuiden

 • ’s Lands wijs
  Wat je moet weten over veiligheidshesjes, alcoholtests, afwijkende verkeersregels, milieustickers en flitspaalverklikkers. Bijvoorbeeld dat je niet zomaar elke Italiaanse stad in mag rijden en anders een flinke boete riskeert. Of dat flitspaalverklikkers verboden zijn in onder andere Duitsland en Oostenrijk.
   
 • Spitsuren, autobahnvignetten, tol en oplaadpunten
  De zwarte zaterdagen zijn dit jaar op 29 juli, 5, 12 en 19 augustus, rustiger dagen om te gaan rijden zijn de donderdag en zondag. Met een elektrische auto is goed plannen een must want ook al groeit het aantal oplaadpunten snel, de dekkingsgraad is nog niet overal voldoende.
   
 • Of toch maar vliegen?
  Naar Zuid-Europese bestemmingen vanaf zo’n 1300 kilometer, ben je met een vlucht en een huurauto soms goedkoper uit dan met zelf rijden en eenmaal overnachten. We vergeleken de kosten voor de reis naar Barcelona, Florence, Nice en Pula.
   

Lees ook meer over: