icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Molise

De authentieke, relatief onbekende Italiaanse regio Molise heb je als bezoeker bijna voor jezelf. Toegegeven, topbezienswaardigheden die wereldwijd bezoekers trekken zijn er niet en dat draagt eigenlijk alleen maar bij aan de charme van de op één na kleinste regio van Italië.

Bagnoli-del-Trigno

Molise

Het landschap varieert van woeste bergen tot strand, de stadjes en dorpen zijn eeuwenoud en je kunt er kastelen en Romeinse opgravingen bewonderen. En dat vaak alleen of met hooguit een handvol andere bezoekers zo merkten we medio september. Een mondje Italiaans is erg handig want vrijwel niemand ouder dan 30 spreekt Engels. De rust heeft ook z’n keerzijde; soms is het zelfs in de grotere plaatsen zoeken naar een restaurant. En al zijn veel plaatsen sfeervol, sommige ogen wel wat verwaarloosd. Alleen de uitgestrekte hoofdstad Campobasso heeft iets stedelijks. Daarbuiten is Molise landelijk en authentiek. Het prijsniveau is ook een aangename verrassing. Aan de Adriatische kust is de levendige en haast mondaine badplaats Termoli een uitzondering: op het strand staan in augustus de parasols strak in het gelid, de terrasjes zitten vol en er wordt druk geflaneerd en gewinkeld.

Hotels

Campobasso
Il Palazzo Vecchio
Vier kleurige, met antiek ingerichte, kamers. Wel wat donker, gelegen in een van de oudste straten tegenover restaurant Monticelli.
€60-80

Castel del Giudice
Borgotufi
Hotel in de vorm van een borgo. Een minidorp bij de oorspronkelijke plaats met wellnessfaciliteiten en een restaurant. De kamers en appartementen zijn ondergebracht in gerestaureerde, natuurstenen huizen. De inrichting met rustieke, donkerhouten balken plafonds en een open haard is comfortabel.
€85-95

Larino
Agriturismo Grappoli
Een dozijn eenvoudige kamers op een moderne cantina tussen de wijngaarden.
€58-65

Termoli
Residenza Sveva
18 fris ingerichte, lichte kamers, verspreid over diverse historische gebouwen in de borgo.
€90