icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oxford

Vind je Oxford in de tv-serie Inspector Morse al fraai? Dan hebben we goed nieuws: in het echt zijn de colleges van deze universiteitsstad nog veel mooier, en ze zijn vrijwel allemaal te bezoeken.

Gepubliceerd op:27 september 2018

06-oxford

De maar liefst 38 colleges van Oxford bepalen het gezicht van het oude centrum. Elk college heeft zijn eigen sfeer en karakter. Behalve studeren, wonen en eten de studenten er ook. De oudste dateren uit de 13e eeuw. Christ Church, het grootste en bekendste college, inspireerde schrijvers en filmmakers. Zo stond de reusachtige Dining Hall model voor de eetzaal in Harry Potter en baseerde docent en schrijver Lewis Caroll zijn Alice in Wonderland op dochter Alice van de decaan.

Naast de colleges zijn ook de universiteitsgebouwen de moeite waard. Neem in ieder geval Bodleian Library in je bezoek op, Radcliff Camera (ook een bibliotheek) en de University Church of St. Mary the Virgin. Een andere aanrader, het Sheldonian Theatre, wordt behalve voor diploma-uitreikingen ook gebruikt als concertzaal.

Wandel ook op je gemak door Christ Church Meadow, langs de Theems en de Cherwell, en kijk door de bomen en over het gras naar de torens van Christ Church, University Church, Radcliffe en Merton College. Een plaatje.

Terug naar Reisgidsplus.nl