icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ravenstein en omgeving

Ravenstein is een oud stadje aan de Maas. Je kunt een stadswandeling maken langs historische gebouwen. Of bezoek de molen, brouwerij of het leerlooiershuisje. Vanuit Ravenstein is het prachtig fietsen of wandelen langs de Maas en haar uiterwaarden. In zuidelijke richting vind je bos, hei, landbouwgebied en dorpjes. Daar ligt ook de Maashorst, een natuurgebied in ontwikkeling. Bekijk op deze pagina drie routes in de omgeving van Ravenstein.

Ravenstein-wandelen

Fietsen 50 km - Van Bossche bol tot Bossche school

Een knooppuntenroute langs gebouwen in de Bossche school-bouwstijl. De route doet diverse dorpen en stadjes aan en tussendoor fiets je door landbouw- en bosgebieden. In de dorpen leidt de app Beleefroutes je langs de gebouwen van de Bossche school, of haal de folder met de fietsroute bij de lokale VVV). Wie meer natuur wil, past de route aan door andere knooppunten te kiezen.

Route: Van Bossche Bol tot Bossche School (pdf)

Wandelen 9 of 16 km - Land van Ravenstein (NS-route)

Vanaf het NS-station Ravenstein loop je zo het groen in. Na een wat minder stukje wordt het een kilometer voor het dorpje Haren weer mooi. Je loopt door de uiterwaarden, over dijkjes en langs de Maas. Onderweg kun je de Tuinen in Demen bezoeken of met het pontje de Maas oversteken naar het middeleeuwse Batenburg. Voor een versnapering kun je terecht in Ravenstein, Haren en Demen.

Route: Land van Ravenstein

Fietsen 55 km - Langs de Maas

Deze fietsroute gaat helemaal over de dijk. Je kunt op verschillende plekken de Maas oversteken en aan de Gelderse kant terug. Wie vanaf Ravenstein oversteekt bij Lith fietst een rondje van 55 km. Ongeacht de afstand is het een prachtige route met aan de ene kant uitzicht op de rivier en uiterwaarden en aan de andere karakteristieke dorpjes. Op de dijken kan het op zomerse dagen druk zijn met auto’s en motoren. In Ravenstein en de andere dorpen zijn restaurants en cafés.

Knooppunten: 18-41-01-43-35-34-14-13-09-04-08-07-06-33-20-26-25-28-89-55-56-73-69-87-18