icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Marokko

Beperk een bezoek aan Marokko niet tot het overbekende Marrakesh, want de magie van het land strekt veel verder. Een goede indruk geeft een rondreis langs de 4 koningssteden Fez, Marrakesh, Meknes en Rabat.

Gepubliceerd op:30 november 2018

marokko-rissini-poort-sahara-woestijn

Fez

De grote charme van erfgoedstad Fez is ronddwalen in de rommelige medina met zijn soeks en winkels. In de overdekte stegen kom je langs slagers, leerlooiers, barbiers en ateliers vol vloerkleden, terwijl afgeladen ezels, paarden en handkarren je passeren. De geur van munt, kaneel en leer hangt in de lucht. De Blauwe Poort is een goed uitgangspunt. We raden aan om een gids te nemen. Die weet de weg, is niet duur en kan intimiderende groepjes jongens op een afstand houden.

Marrakesh

In Marrakesh is de medina zeker zo indrukwekkend. We raden aan om ook hier een gids te nemen. Geniet er van de avondlijke levendigheid met barbecues, dansers, muzikanten en slangenbezweerders op het drukbezochte Djameen El Fna-plein. En als contrast van de rust in de tuinen net buiten de binnenstad, zoals de Jardin Majorelle.

Meknes

Het innemende en naar verhouding veel rustiger Meknes is gebouwd door een Berberstam. Vooral de rijkversierde poort Bab Mansour Laleuj is prachtig.

Rabat

Hoofdstad Rabat aan de kust ademt mede dankzij de Franse koloniale erfenis een mediterrane sfeer. Neem genoeg tijd voor een bezoek aan het mausoleum van Koning Mohammed V.

Terug naar Reisgidsplus.nl