icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Corfu

Corfu is een heerlijk vakantie-eiland met een fijn klimaat, een prachtig groen landschap en volop stranden. Het is groot genoeg om met de huurauto elke dag een ander stuk te ontdekken, en klein genoeg om dat te doen vanuit één verblijfplaats. 

corfu

Met zo veel pluspunten is het dan ook niet bepaald onontdekt. Er zijn drukbezochte badplaatsen, zoals Sidari en Kavos, waar je liever niet wilt verblijven, maar ook rustige plaatsen aan zee waar het goed toeven is. Onze favoriete verblijfsstek is de levendige hoofdstad, waar je ook 3 interessante musea vindt. 

Anders dan op de andere Griekse eilanden, vind je op Corfu geen witte kubushuizen met blauwe deuren, balkons en kozijnen, maar bakstenen huizen in het groen. Het doet zodoende meer Italiaans aan. Het eiland was ook deel van het Venetiaanse rijk, wat nog te zien is aan de forten uit die tijd, en nog te proeven in de keuken.

Ook Corfu-stad, met zijn voorname huizen aan de statige Liston-promenade, zou net zo goed in Italië kunnen liggen. Daarnaast zijn er Britse invloeden, zoals het cricketstadion, en was het eiland de favoriete stek van Sissi, keizerin Elisabeth, om het Weense hof te ontvluchten.

Wil je graag wat meer beweging, verken dan de wat vlakkere delen van het eiland op de fiets. Of laat de huurauto even staan voor een mooie wandeling langs de rotskust, zoals van Vistonas naar Kaap Arillas.  

Lees gratis het volledige artikel (pdf).