icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stadsrugzakken

De Reisgids testte 17 rugzakken die bij uitstek geschikt zijn voor een citytrip. Het belangrijkste is dat de rugzak comfortabel blijft zitten als je een hele dag op pad bent. Maar er moet ook lekker veel in kunnen, waaronder een laptop. Daarom hebben we de praktijktest het zwaarst laten wegen bij de beoordeling.

stadrugzak

Stadsrugzakken: eerst passen

5 proefpersonen gingen met een gevulde rugzak op pad en liepen trap op en trap af. Probeer een rugzak zelf ook altijd gevuld uit, en stel hem goed in voor je op pad gaat. Zo verminder je het risico op knellende banden en last van je rug of schouders na een hele dag sjouwen.

In het laboratorium werd de waterdichtheid, de sterkte en de kwaliteit van de materialen en de afwerking getest. Zo werden de rugzakken onder de douche gezet en lieten de onderzoekers de gevulde rugzakken 20.000 keer vallen van 4 cm hoogte. Op de praktijktest scoren de rugzakken Deuter en North Face Borealis ruim een 8, terwijl 5 exemplaren niet verder komen dan een 5. Verder vielen de meeste onvoldoendes bij waterdichtheid (9). Met de stevigheid zit het wel goed: daar vielen louter dikke voldoendes, net als bij het onderhoud.