icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bretagne

Voor een zonvakantie hoef je niet naar Bretagne, maar met een beetje geluk is het elke dag wel even mooi weer. De Bretonse kust met de afwisseling van ruige klippen en langgerekte zandstranden is prachtig. Iedereen komt er aan z’n trekken, zowel wandelaars, er is een langeafstandspad dat de kust 1700 km op de voet volgt, watersporters, cultuurliefhebbers, gezinnen met kinderen als smulpapen die van zeebanket houden.

Gepubliceerd op:29 september 2016

Bretagne

Zilt en zoet

Net als overal in Frankrijk kun je ook in Bretagne heerlijk eten. Dé specialiteit van het land bij de zee is verse vis en een heel scala aan kreeft, krab, oesters en anders schelpen en schaaldieren; verser krijg je het niet. Zo zijn oesters er allesbehalve exclusief en zie je op het terras menigeen een (half) dozijn wegwerken op terras, vaak met een karafje Muscadet erbij, een friszure wijn uit de naburige Loirestreek. Een uitstekende combinatie. Een andere topper is de gallette, een zoutige pannenkoek, maar er zijn ook crêperies met flinterdunne zoete crêpes. Bij de pannekoekjes drinken de Bretons traditiegetrouw appelcider. Een ware caloriebom is de Kouign Amann, een amandelsuikerbrood met als belangrijkste ingrediënten boter en suiker. De beste vind je bij Biscuiterie de Pont-l'Abbé.

De leukste uitstapjes

 1. Hoofdstad Rennes: moderne kunst en trendy shoppen in levendige historisch centrum
 2. Bos van Brocéliande: het woud  waar tovenaar Merlijn rondwaarde en je de bron van de eeuwige jeugd vindt
 3. De menhirs van Carnac: zoveel zag je er niet eerder bij elkaar.
 4. St Malo/Dinan: ommuurd zeeroversnest en overslaghaven met vakwerkhuizen.  
 5. Douarnenez en Concarneau: kleurrijke, bedrijvige vissershavens, waar meeuwen schreeuwen boven de binnenkomende vissersschepen en je verse oesters eet aan de kade.

De mooiste stranden

Noordkust

 • Saint-Cast-le-Guido
 • Erquy
 • Perros-Guirec

Zuidkust

 • Bénodet
 • Beg-Meil (veel muggen in de zomer)
 • Carnac
 • Trinité-sur-Mer