icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dijon

Voor de meesten is Dijon niet meer dan een richtpunt op weg naar Zuid-Frankrijk, en soms een tussenstop. Dat is jammer, want Dijon heeft alles in huis voor een leuke citytrip.

dijon

Bourgondisch in alle opzichten

De Bourgondische hoofdstad heeft een sfeervol historisch centrum met die typisch Franse allure. Die vind je ook in de autovrije winkelstraten en in het moderne winkelcentrum Toison d’Or op 10 tramminuten van het oude centrum.

Kunst is er volop. In de eerste plaats in het Musée des Beaux Arts, passend ondergebracht in het hertogelijk paleis aan de chique Place de la Libération. Als je de met uiltjes aangegeven wandelroute volgt, mis je niets en kom je ook bij het Archeologisch museum, de overdekte markt en de Saint-Michelkerk met de dubbele klokkentoren.

En dan hebben we het nog niet over het eten: dat is net als de wijn hier bepaald geen bijzaak in deze Bourgondische hoofdstad. 

De VVV heeft een nieuwe website: destinationdijon.com (in plaats van visitdijon.com).
Lees gratis het volledige artikel over Dijon (pdf). 

Extra Hotels

Ook geschikt als tussenstop onderweg naar het zuiden. 

Le Vertigo****
Als één hotel de naam designhotel verdient is het Le Vertigo wel. De strak ingerichte, overwegend witte kamers met spiegels, schuivende wanden en een scherm dat een complete wand vult, zijn niet groot, maar de koffer kan gelukkig onder het bed. Dankzij een voorraad hapjes en drankjes, waaronder in een reageerbuis gebottelde goede wijnen, kun je een feestje bouwen op de kamer.

Sofitel Grand Hotel La Cloche*****
Het tophotel van Dijon, inclusief gastronomisch restaurant Le Jardin. De kamers zijn eigentijds ingericht in warme tinten. 

Hostellerie Chapeau Rouge****
Een van de betere hotels in het centrum met comfortabele eigentijds ingerichte, kleine kamers. Restaurant William Frachot heeft modern bereide bourgondische klassiekers in de hoofdrol.

La Cour Berbisey
Knus ingerichte kamers (5) in een herenhuis in de oude stad. 

Hotel Philip Le Bon****
Gebouw met 22 sfeervolle, comfortabele kamers op een diep perceel tussen 2 straten. Met ruime badkamer. In Restaurant La Closerie Côte Jardin zijn regelmatig bourgondische wijnthema-avonden: €50 per persoon inclusief wijn.

Hostellerie Sauvage**
Hotel-restaurant aan de rand van het centrum met eenvoudige kamers. Wat gedateerd meubilair. Schoon en voordelig. 

Kyriad Prestige Dijon Gare***
Ketenhotel bij het station. De strak ingerichte kamers met paars als hoofdkleur zijn op zich in orde. Sfeer heeft het hotel niet, het doet meer aan als een motel dan als een stadshotel.

Quality Hotel Nord***
Centraal gelegen hotel met comfortabele, weinig sfeervolle en wat kleine kamers. Restaurant en wijnbar met proefmenu’s. Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hotel du Palais***
Aardig adres hartje stad met verzorgde, maar eenvoudige kamers; gezellige ontbijtruimte.