icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Winterzonzeker

Het is pas eind november en moet nog winter worden, maar we hebben er nu al zin in: 1 of 2 weken weg van het grauwe weer, de donkere dagen en de regen. Voor zo’n reisje wil je in ieder geval zeker zijn van zonnig weer. 


Vergeet de Middellandse Zee
Als het gaat om zonzeker, vallen de Mediterrane kusten af en door de veiligheidssituatie zijn ook veel bestemmingen in het Midden-Oosten - zoals Egypte - geen voor de hand liggende optie. De Canarische eilanden, Kaapverdië en Gambia zijn de enige bestemmingen die in aanmerking komen op minder dan 5 uur vliegen.

De echt tropische bestemmingen lonken. Maar kost dat niet extreem veel? We vergeleken de prijzen van 10 winterzonbestemmingen van 13 reisaanbieders. De prijsverschillen tussen de goedkoopste en de duurste vallen mee al vonden we uitschieters van €800 op Cuba en zelfs €2000 in Dubai.

Voor 15 dagen in een driesterrenhotel kun je onder de €1000 terecht op de Canarische eilanden, Gambia en Kaapverdië. Relatief goedkoop zijn Bali ( €950-1250) en Florida (€850-1200). Phuket (Thailand) en Cuba zijn iets duurder, maar daar is het leven een stuk goedkoper dan in Florida.