icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Valencia

Valencia is de laatste jaren een populaire bestemming voor een citytrip geworden. Eigenlijk is dat niet meer dan logisch want de stad heeft alles voor een gevarieerd bezoek en is - anders dan Barcelona - (nog) niet overlopen.

Gepubliceerd op:30 november 2018

valencia-city-arts-science-calatrava

Bezienswaardigheden

Het startpunt is de gezellige oude stad met historische bezienswaardigheden, pleintjes en smalle stegen. Bezoek er in ieder geval de lichte, gotische kathedraal met museum, en het eeuwenoude complex La Lonja met prachtige spiraalzuilen. En natuurlijk sla je de Mercado Central niet over met kleurrijk uitgestalde groenten en fruit, immense hammen en - neus dicht - vis en schaaldieren.

In de gezellige Barrio del Carmen met zijn relaxte, losse sfeer ontmoet je in de barretjes en restaurants volop locals. Houd je meer van trendy en hip, dan is op loopafstand de wijk Russafa the place to be. Via het park in de voormalige rivierbedding van de Turia (leuk om op de fiets te doen) kom je langs de fameuze gebouwen van architect Calatrava in de Ciutat de les Arts i les Ciències. Na het park rijd je door naar de oude visserswijk El Cabanyal en het mooie strand, dé plaats voor een drankje, tapas of paella op een van de terrassen.

Ga terug naar Reisgidsplus.nl