icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vechtdal Overijssel

In tegensteling tot de Vecht in Utrecht met volop pleziervaartuigen en landhuizen op de oevers, ademt de Overijsselse Vecht vooral landelijke rust. Het is dan ook een heerlijk gebied voor een wandel-, fiets- of kanotocht.

Bekijk hieronder 3 routes op en rondom de Overijsselse Vecht.

Gepubliceerd op:30 november 2018

vechtdal-overijssel-wandelroute

Rondje Dalfsen-Ommen - 40 km fietsen

Het gezellige Dalfsen is een prima uitgangspunt voor een fietstocht. Er zijn enkele fraaie pleinen en de fabriek aan de Vecht is er een onweerstaanbaar adres om de inwendige mens te verwennen. Daarna steekt de route de rivier over en voert langs diverse landhuizen met als kers op de taart Kasteel Rechteren. In het knusse Vilsteren trekken de molen en het landhuis de aandacht. Het is een goede plek voor een stop, net als Ommen even verderop. Terug richting Dalfsen rijd je vlak langs de rivier en door het bos. Het stuk over de kronkelende Oude Oever is het fraaie slotakkoord.  

Route: Rondje Dalfsen
Knooppunten: 59-83-58-87-89-88-80-81-82-84-85-63-48-49-42-65-61-60-69-8-90.

Lopen bij Lemele – 12 km wandelen

Deze route is op de website mooisteroutes.nl gekozen tot wandelroute van 2018. Het is hoe dan ook een aanrader. Vanaf camping de Lemeler Esch gaat het over heidevelden de Archemerberg op met een - ondanks de hoogte van maar 78 meter - weids uitzicht. Onderweg herinnert de zwerfkei De Dikke Steen en een stroomdal aan de ijstijd die het landschap vormde. Rood-witte bordjes maken duidelijk dat ook het Pieterpad de route deels volgt. Met een beetje geluk kom je in het zomerseizoen de schaapskudde tegen. Op de lange variant maak je ook nog kennis met het Reggedal en kasteel Eerde.

Route: Lopen bij Lemele

Vecht-idylle – 10 km kanoën

Over de met stuwen als het ware in waterbakken verdeelde rivier gaat het recht-toe-recht-aan van Hardenberg naar Junne.De grote charme van de kanotocht is de rust van de natuur; je komt nauwelijks iemand tegen. En op een handvol boten na is er geen verkeer. Je ziet alleen enkele boerderijen, veel vogels en een paar campings. De stuwen omzeil je via sluizen.

Route: van het haventje van Hardenberg tot de stuw van Junne.

Ga terug naar Reisgidsplus.nl