icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Routes in Noord-Limburg

Tussen Roermond en Venlo liggen aan weerszijden van de Maas onbekende natuurgebieden met kronkelende beekjes, loof- en naaldbos, heide, vennen, weilanden, houtwallen en kastelen in een soms licht glooiend landschap. Hieronder 3 fraaie wandel- en fietsroutes. 

Limburg Route 2 1200x800px

Route 1 - Wandelen 14,5 km

Rondje Leudal
Mooie, erg gevarieerde wandelroute in het Leudal die zelfs de kwalificatie Premiumroute kreeg van het Deutsches Wanderinstitut. Wat ons betreft terecht door de afwisseling van naald- en loofbos, steile beekdalen waar zichtbaar bevers huizen, vennen en watermolens. En een oergezellig café halverwege: De Busjop.

Bekijk de wandelroute Het Leudal

Route 2 – Fietsen 45 km

Langs de Maas
Deze knooppuntenroute volgt de Maas vrijwel op de voet. Van Roermond tot Kessel en weer terug; nu eens vlak langs de oever, dan weer op enige afstand. De route, vaak identiek aan de bewegwijzerde Maasfietsroute – van bron tot monding – voert door mooie dorpen en langs kastelen, zowel over verharde wegen als onverharde paden.

Route: knooppunten vanaf station Roermond 64-83-94-95-45-52-50-05-76-53-03-04-91-61-87-83-64-station Roermond. 

Route 3 – Wandelen 13 km

Draken en kapellen
Vanuit ‘drakendorp’ Beesel voert de fraaie route veelal over onverharde veldwegen. Je loopt door de ruime omgeving met bossen, akkers en boerderijen, en langs enkele mooi gelegen kapelletjes.

Route: ‘Draken en Kapellen’  van mooisteroutes.nl. Een jaarabonnement op de wandel- en fietsroutes kost €13,50.

Lees het artikel 'Wandelen en fietsen langs de Maas' in Reisgids 1 - 2018 (pdf, alleen voor Reisgids-abonnees)

Terug naar reisgidsplus.nl