icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Sevilla

De rijke Moorse erfenis, de tapas en de gezellige sfeer zorgen voor een geslaagde citytrip naar Sevilla. Lonely Planet heeft Sevilla zelfs uitgeroepen tot stadsbestemming nummer 1 voor 2018.

03_sevilla

Uit de Moorse periode is het Alcázar het onbetwiste hoogtepunt, met kamers zo mooi en exotisch dat je je er in een sprookje van Duizend-en-een-nacht waant. Dat wordt nog versterkt door de geur van jacaranda’s en magnolias in de aangrenzende tuinen. Het was niet de enige bloeiperiode van de stad: eeuwen later was Sevilla de haven waar Columbus vertrok op ontdekkingsreis. In het kielzog daarvan liepen schepen vol goud en zilver de haven binnen tijdens de Spaanse gouden eeuw. Uit die periode dateren de stadspaleizen in de wijk Santa Cruz, waarvan sommige nu sfeervolle B&B’s zijn, en de schilderijen van Murillo, de Rembrandt van Sevilla, in het Museo de Bellas Artes.

Sevilla was ook 2 keer het toneel van een grote expositie. Souvenir van die van (Latijns) Amerika in 1929 is het fraaie Plaza de España in het María Luisa-park. De Expo in 1992 zorgde ervoor dat de stad een complete facelift kreeg. Op het terrein vind je moderne architectuur en interessante musea, zoals La Cartuja, het voormalige kartuizerklooster met hypermoderne kunst. 

Lees het volledige artikel over Sevilla in Reisgids 2 - 2018 (pdf, alleen voor Reisgids-abonnees)

Terug naar reisgidsplus.nl